Zavřít reklamu

ampy_baterie_move_batteryNa trhu je nepřeberné množství externích baterií a tak si každý může vybrat jaká mu vyhovuje. Jsou k dispozici baterie s malou kapacitou, velkou kapacitou, ty které se dobíjí pomocí solárního panelu a nebo je jednoduše dobíjíte zapojením do elektřiny. Co tu však ještě nebylo je powerbanka pro iPhone Ampy MOVE, která byla představena minulý týden na veletrhu CES 2016 v Las Vegas. Ta se ani tak příliš neliší vzhledem, ale spíše způsobem, kterým se nabíjí. Vaše tělo je úžasný stroj vyrábějící energii, kterou však nevyužíváte naplno. Jakákoliv chůze, běh, jízda na kole a další činnosti vyrábějí po celý den kinetickou energii, kterou můžete využít k nabíjení zmíněné externí baterie Ampy MOVE.

Ampy MOVE obsahuje akumulátor, který lze klasicky nabíjet přes USB, ale má právě navíc funkci, která vám umožní nabíjet baterii jakýmkoli pohybem. Uvnitř se nachází několik magnetů, které se v cívce odráží nahoru a dolů. Jedna hodina mírného cvičení (běhání, jízda na kole), nabije baterii iPhonu natolik, aby vydržel 5 hodin v pohotovostním režimu, což je asi 1 hodina používání.

Funkci nejspíše nevyužijete každý den, pokud se však chystáte na výlet a dojde vám náhle baterie na vašem iPhonu, stačí si při chůzi vložit Ampy MOVE do kapsy a po cestě se vám nabije. Posloužit také může při delším výpadku proudu.

Všechny statistiky a celkovou správu baterie, máte možnost sledovat v aplikaci Ampy+. Co se týče kapacity baterie, ta činí 1800 mAh. Dokoupit si můžete i náramek, který se dá připnout například na ruku nebo jinou část těla, která se bude hýbat. Zakoupit baterii můžete přímo na stránkách výrobce za 99 dolarů (2 450 Kč).

ampy_baterie_move_battery
AMPY_run_male-780x453

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.