Zavřít reklamu

Samsung-Gear-S2-Classic iconPokiaľ ide o inteligentné hodinky, dostali sme sa do zaujímavej fázy, kedy sa hodinky od Applu nepáčia všetkým užívateľom iPhonu a viacerým sa páčia skôr hodinky od konkurenčných výrobcov, ako je Huawei, LG alebo dokonca Samsung. Práve ten predstavil celkom zaujímavé hodinky, ktoré vychytali zopár múch u Apple Watch a aplikovali ich na kruhovom dizajne. Medzi veci, ktoré sa nám v redakcii páčili najviac patrí v tomto prípade oveľa prehľadnejšie prostredie a taktiež ovládanie pomocou točivej lunety, ktorá má vlastne rovnaké využitie ako digitálna korunka u Apple Watch, len je oveľa väčšia a ovládať ju nie je tak veľký problém.

To sú dôvody, prečo sa hodinky od Samsungu páčia aj užívateľom iPhonu a prekvapivo teraz prichádza správa, na ktorú sa čakalo niekoľko mesiacov. Spoločnosť na veľtrhu CES 2016 totiž oznámila, že v priebehu tohto roka budú hodinky Samsung Gear S2, ako aj Gear S2 classic, kompatibilné s iPhonom podobne, ako sú s ním už dnes kompatibilné napríklad moje Huawei Watch. Otázne je však, do akej miery budú hodinky prepojené s iOS. Je totiž pravda, že veľa vecí v nich funguje úplne nezávisle od systému v mobile, napríklad čítačka správ CNN, ktorá tu má svoj vlastný ciferník. K čomu by ale mohli mať užívatelia na iPhone určite prístup, je možnosť vytvoriť si svoj vlastný ciferník.

Kompatibilita s aplikáciami ostáva neznáma, ale kvôli pravidlám App Storu ostane zrejme rovnako obmedzená ako v prípade Android Wear. Na druhú stranu pre kruhové Gear S2 ich nie je veľa dostupných a navyše, keď som mal možnosť recenzovať ich obchod som otvoril len keď som potreboval zistiť, aké aplikácie si môže človek na hodinky nainštalovať. Inak ešte spomeniem jednu zaujímavosť. Pri čiernom ciferníku vzniká medzi sklom, displejom a lesklým kruhovým rámom zaujímavá svetlohra, pri ktorej tento ciferník pôsobí, akoby bol 3D, respektíve poletoval vo vzduchu. Túto optickú ilúziu môžete vidieť aj na fotke nižšie.

Samsung Gear S2 pocit 3D
Samsung Gear S2 classic

Dnes nejčtenější

.