Zavřít reklamu

iPhone christmasAkcie Applu možná klesají, ale prodeje produktů nadále dokazují, že Apple stále stoupá a je mezi spotřebiteli v módě. Během Vánoc totiž iOS zařízení tvořily téměř polovinu všech nových aktivovaných zařízení. Údaje zveřejnila a měřila analytická společnost Flurry a průzkum prováděla od 19. do 25. prosince. Statistiky pocházejí z více než 780 000 aplikací, které společnost sleduje.

Zařízeni od Applu tvořila 49,1% všech nově aktivovaných smartphonů a tabletů, což je rozhodně slušné, ale o něco méně, než loňských 51,3%. S velkým odstupem se se svými 19,8% umístil na druhém místě Samsung a za ním s 1,5% Nokia. S podobným výsledkem následovalo LG a nakonec čínské Xiaomi.

flurryholidayactivationsbymanufacturer-800x627

V letošním roce se staly velice oblíbené phabelty, kterým je například 5,5palcový iPhone 6s Plus, jelikož s reprezentovaly 27% všech aktivovaných tabletů a smartphonů. Jedná se tak o velký skok oproti předloňským 5% a loňským 13%. Naproti tomu velké tablety, kterým je i nejnovější iPad Pro už nejsou tak oblíbené jako v předchozích letech a letos tvořily jen 9% aktivovaných zařízení.

activationsbyformfactor-800x627

Jak můžete vidět na grafu níže, nejoblíbenějším zařízením od Applu je jistě 4,7 palcový iPhone 6/6s. Se svými 65% procenty dominoval nově aktivovaným Apple zařízením. Naproti tomu u Androidu jsou oblíbenější phablety, tedy telefony s větší uhlopříčkou přes 5 palců.

androidiosformfactor-800x627

Nakonec společnost pro zajímavost uvedla, že jak v App Storu, tak v Google Play se během Vánoc stahovaly aplikace 2,2krát více, než v běžné prosincové dny.

iPad iPhone MacBook Chrismtas

*zdroj: Macurmors

 

Dnes nejčtenější

.