Zavřít reklamu

iPhone 7 LsA obrazekclanekWebový portál DigiTimes dnes zveřejnil zprávu, která potvrzuje včerejší pověsti o tom, že Apple v tajné Tajwanské laboratoři vyvíjí flexibilní OLED displeje pro budoucí Apple zařízení. Apple si prý najal několik inženýrů z firmy AU Optronics a dceřiné společnosti Qualcomm SolLink, které se výrobou těchto displejů zabývají. Minulý měsíc se objevily zprávy o tom, že Apple plánuje přejít na novější technologii OLED displejů v roce 2018. Ty prý mají být vyrobeny firmami Samsung Electronics a LG Display. Velkou část má zaujímat právě LG, které zvýšilo kapacitu výroby OLED displejů.

Současné LCD displeje Applu dodává společnost Japan Display, která údajně jedná s Applem o možném začátku výroby OLED displejů pro budoucí iPhony, ve snaze konkurovat LG a Samsungu. Společná výrobna displejů pro Hitachi, Sony a Toshibu plánuje zahájit sériovou výrobu OLED displejů na začátku roku 2018. Analytik Ming-Chi Kuo z KGI  Securities věří, že Applu bude nadále používat technologii LCD pro iPhone nejméně další tři roky, což by sedělo s tvrzením, že Apple plánuje přejít na technologii OLED v roce 2018.

V Dnešní zprávě však byly kromě OLED displejů zmíněny i tzv. Micro-LED displeje, které se mají taktéž vyvíjet v tajné Tajwanské laboratoři Applu. Micro-LED displeje jsou úspornější displeje, které mají narozdíl od LCD displejů lepší barevný gamut a také vyšší rozlišení. Apple už dokonce od roku 2014 vlastní společnost LuxVue, která je tvůrcem Micro-LED displejů. LuxVue v roce 2013 zvýšil financování na 25 milionů dolarů na pokračující výrobu těchto displejů a také si podal několik patentů, které s ním souvisí.

Co se týče OLED displejů, ty mají obecně jasnější barvy a věrněji zobrazují černou barvu. Jsou i úspornější a to díky tomu, že se kvůli černé barvě displej na některých místech vůbec nerozsvítí. Nicméně jsou oproti obyčejným LCD displejům dražší a mají kratší životnost. Řada vlajkových lodí Samsung Galaxy, používá technologii AMOLED již dlouho, Apple však již od první generace iPhonu stále použív LCD displeje. Jediný produkt Applu, který OLED technologii využívá, jsou Apple Watch, ke kterým displej dodává LG.

iPhone 6s 3D Force Touch display FB

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.