Zavřít reklamu

Jak objednat Apple Watch z Nemecka iconApple tento rok vstúpil na trh s nositeľnou elektronikou a spočiatku to vyzeralo, že pôjde o pomerne úspešný produkt. Spoločnosť sa nám však do dnešného dňa nepochválila s predajmi a viacmenej tak odmieta spraviť, čo môže naznačovať, že nejde o úplne úspešný produkt. Na druhú stranu, štatistika spoločnosti Wristly vravela, že 97% majiteľov, ktorí si ich kúpili na samom začiatku, sú s nimi spokojní. Na ostatné tri percentá sa firma zamerala práve v uplynulých dňoch a 340-tich bývalých majiteľov Apple Watch sa opýtala, prečo ich radosť z hodiniek Apple Watch rýchlo opadla.

Agentúra vo svojej štatistike zistila viaceré veci, ktoré by mohli Applu pomôcť pri vyladení ďalších generácií. Najčastejším dôvodom bolo, že „nemalo zmysel nosiť ich“. Takúto odpoveď uviedlo 63% respondentov. Druhým najčastejším dôvodom, na ktorom sa zhodlo 47% respondentov, bola veľká obmedzenosť, za ktorú môže zrejme fakt, že bez iPhonu išlo o hlúpe hodinky, ktoré nedokázalo nič, než zobraziť dátum a čas. Toto však Apple odstránil vo watchOS 2, ktorý už priniesol samostatné aplikácie, ktoré môžu fungovať aj bez iPhonu. Ďalším dôvodom je výkon – 37% užívateľov uviedlo, že hodinky boli podľa nich veľmi pomalé a ich systém sekal. 36% užívateľov sa zhodlo na veľmi krátkej výdrži batérie a napokon, 30% užívateľom prekážalo aktivačné gesto na zobrazenie času. V tomto prípade sa jednalo o užívateľov, ktorí uviedli vyššie zmieňované dôvody ako hlavné dôvody, ktoré ich odradili od Apple Watch. V skutočnosti totiž výdrž batérie patrila medzi dôvody, ktoré nevadili ľuďom tak veľmi – 64% užívateľov totiž batériu nepokladá za hlavný dôvod nespokojnosti.

Ben Bajarin z blogu The Daily Techpinion, ktorý spolupracoval s Wristly na prieskume, tiež odhalil, že takmer polovica užívateľov prestala používať svoje hodinky do 2 týždňov a rovnako tak až 45% anketárov, ktorí boli nespokojní s Apple Watch, boli technicky zdatní a pohybovali sa v technologických kruhoch. Bajarin k tomu nakoniec dodáva: „Apple Watch vo svojej súčasnej podobe vyžadujú čas, aby ľudia pochopili ich význam, pretože koncept inteligentných hodiniek je čerstvou novinkou. Pochopiť ich význam v živote každého jedinca trvá viac ako dva týždne. Ale v budúcnosti to tak nemusí byť. Trh s inteligentnými hodinkami jednoducho nie je vyspelý a tak isto nie je ani produkt samotný.“ Dodáva tiež, že skutočnú popularitu Apple Watch uvidíme niekedy v roku 2017. Otázkou je však, či ľudia budú chcieť skutočne používať štvorcové inteligentné hodinky a nedajú radšej prednosť hodinkám od iných výrobcov, ktoré síce ponúkajú menej funkcií, ale vyhovujú im viac z hľadiska dizajnu. Vhodným príkladom z redakcie som napríklad ja – užívateľ Huawei Watch.

Wristly Apple Watch main problems
Apple Watch

*Zdroj: WatchAwareFortune

Dnes nejčtenější

.