Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Společnost IDC předpovídá, že celosvětový trh s tablety bude nadále klesat, přičemž by se měl propadnout o 8,1% v průběhu nadcházejícího roku. Tvrdí také ale, že podíl tabletů od Applu poroste, jelikož výrazně vzroste poptávka po tabletech s odjímatelnou klávesnicí, což nejnovější iPad Pro je a svým způsobem dokáže většině uživatelů, kteří jen konzumují obsah, nahradit notebook. Prodeje iPadů několik posledních čtvrtletí klesají, ale IDC tvrdí, že v příštím roce se pokles zvrátí a prodeje porostou ve prospěch Applu.

Kromě iPadů ale porostou i zařízení s Windows 10, po kterých bude pochopitelně poptávka, jelikož systém od Microsoftu se nachází v drtivé většině hybridních notebooků. Tablety s Androidem nejsou na tuto poptávku připravené, a tak jejich podíl prý klesne z 67% na 56.5% do roku 2019. Podíl iPad by měl vzrůst z 24.5% na 25,8% za příští rok, ale v dalších letech by měl ještě stoupat. Podíl tabletů s Windows by měl podle předpovědí stoupnout z 8.5% na 17.8% do konce roku 2019.

Apple respektive samotný Tim Cook se už dříve vyjádřil ke klesajícímu trhu s iPady a tablety celkově. Nicméně nedávno poznamenal, že iPad Pro by měl tento trend zvrátit a pevně věří, že zájem o iPad v průběhu dalších let poroste.

idc
iPad Pro 6

Dnes nejčtenější

.