Zavřít reklamu

Iphone-5s-black - icon
Slavný analytik Ming-Chi Kuo, kterému už několikrát vyšly předpovědi týkající se společnosti Apple, nyní opět nastupuje na scénu a přináší nejčerstvější informace o chystaném 4″ iPhonu. Podle jeho zprávy půjde o přepracovaný iPhone 5s, ovšem bude disponovat procesorem A9 z nejnovějšího iPhonu 6s a navíc nabídne NFC pro platby Apple Pay. Ne moc pozitivní zprávou pro všechny zájemce je rozhodně to, že by měl nabídnout stejně kvalitní fotoaparát jako současný iPhone 5s, což rozhodně není špatné, ale bohužel se nedočkáme takové kvality jako u iPhonu 6s

Klíčovou vlastností má být procesor A9, tedy momentálně nejvýkonnější procesor pro smartphony od Applu, který nabídne obrovský výkon i d budoucna. Podle Kua bude navíc nový 4″ iPhone levnější, jelikož jeho cenovka se v USA bude pohybovat mezi $400 až $500 s cílem dosáhnout větších prodejů na rozvojových trzích a oslovit spotřebitele, kteří hledají cenově dostupnější iPhone.

Co se týče představení a zahájení prodeje, tak Kuo prozradil, že novhé iPhonu se dočkáme už na začátku roku 2016, případně někdy v období března a dubna. Kompletně by se podle analytika mělo příští rok prodat 20 milionů kusů, což dosahuje přibližně 9% procent z celkových tržeb iPhonu.

Nový 4″ iPhone by měl vypadat v podstatě stejně jako současný iPhone 5s, ale namísto „2D“ krycího skla displeje nabídne více zahnuté „2,5D“ krycího sklo jako u iPhonu 6 a 6s. Navíc by měl dorazit jen ve dvou možná ve třech barevných variantách, namísto předpokládaných čtyř. Rose Gold varianty se tedy s velkou pravděpodobností nedočkáme a zůstane prémiovou záležitostí nových iPhonů, ale Gold varianty bychom se dočkat mohli a se Silver či Space Gray můžeme v podstatě počítat.

Zprávy od Ming-Chi Kua tak sedí s jeho předchozím prohlášením, ale už nekorespondují s nedávnými zprávami, které se navíc zdály nepravděpodobné. Ty totiž hlásaly, že 4″ iPhone nabídne vnitřnosti iPhonu 6, tedy A8 procesor. Co je ale tvrdí všechny informace je absence 3D Touch displeje, který tak bude nabízet jen nejnovější model. Nicméně i tak by mělo jít o poměrně lákavý iPhone pro všechny, co upřednostňují menší uhlopříčku displeje.

New iPhone 5s

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.