Zavřít reklamu

iOS 9 iconNejnovější iOS 9 je opravdu úspěšný. Sice jeho adopce už neroste tak rychle jako tomu bylo před několika týdny, ale i tak jde o nejrychleji přijímaný systém od Applu a vlastně i ze všech systémů vůbec. Apple aktulizoval informace na svých oficiálních stránkách pro vývojáře, kde mimojiné zveřejňuje podíl iOS 9 oproti ostatním mobilním operačním systémům.

K předvčerejšímu dni, tedy k 30. listopadu dosahuje podíl iOS 9 slušných 70%. Jen pro srovnání před dvěma týdny dostahoval iOS 9 podílu 67%, tedy vyrostl za dva týdny o 3%. Je jasné, že u takto vysokých čísel už podíl poroste pomaleji, než tomu bylo zpočátku, ale ve srovnání s iOS 8 roste iOS 9 mnohem rychleji.

Konkurenční Android je na tom o poznání hůře. Podle dat přímo od Googlu je nejnovější Android Marshmallow, který byl vypuštěn v podstatě ve stejném období jako iOS 9, i když o něco později, je prozatím jen na 0,3% Android smartphonů a tabletů. Je však důležité brát v úvahu, že o rozšíření se musí postarat smaotní výrobci telefonů, kterým trvá, než svoji nadstavbu přizpůsobí novému Androidu a také všem svým telefonům. Jediný telefon, který by se v tomto mohl srovnávat s iPhone je Google Nexus, který vždy dostane nejnovější Android a je dostupný ihned, co jej Google vydá. Data vztahující se jen k Nexusu ale Google nezveřejňuje.

iOS-9-adoption-70-percent

Dnes nejčtenější

.