Zavřít reklamu

black friday iconMinulý týždeň oslavovali američania Deň vďakyvzdania, následne minuli svoje úspory v najbližšom Walmarte kvôli Black Friday no a v pondelok nás čaká deň známy ako Cyber Monday, ktorý je takým pokračovaním čierneho piatku. Apple sa tento rok Black Friday výpredaja nezúčastnil priamo, avšak jeho produkty sa do výpredajového šialenstva dostali a to vďaka autorizovaným predajcom. Black Friday a takpovediac odštartovanie vianočnej nákupnej sezóny sa už ale nekoná len vo fyzickej podobe, ale aj v podobe internetovej, čomu veľmi napomáhajú aj telefóny. Veď len pre zaujímavosť, ja som jednotlivé akcie sledoval hlavne cez internet.

A ukazuje sa, že takto hľadalo produkty aj veľa ďalších užívateľov v USA. Ako totiž odhalila nová štatistika, platforma iOS dominovala v štatistike zariadení, ktoré sa behom uplynulých dní pripojili k internetu a bol prostredníctvom nich vykonaný nákup cez e-shop. Analytická firma Custora E-Commerce Pulse totiž odhalila, že až 78,3% užívateľov, ktorí si objednali tovar cez mobilné zariadenie, používali iPhone alebo iPad. Naopak užívateľov s Androidom bolo výrazne menej, len 21,5%. Zvyšných 1,2% potom patrilo menej populárnym platformám ako je napríklad Windows Phone, Tizen alebo BlackBerry.

Fakt, že majiteľov iPhonu (a iPadu) bolo viac, je rozhodne zaujímavý, najmä ak vezmeme do úvahy, koľko zariadení s Androidom je v obehu. Na druhú stranu, Android si oproti minulému roku polepšil, zatiaľ čo iOS zaznamenal drobný pokles. Android mal totiž pred rokom 19,3%, zatiaľ čo iOS mal 79,9%. Rovnako tak sa ukázalo, že majitelia iPhonu si nakupovali drahší tovar a zatiaľ čo priemerná cena objednávky na Androide činila 95,57 dolára, na iOS to bolo 118,57 dolárov. Z celkového hľadiska potom narástli tržby oproti minulému roku o 12,5% a priemerná cena objednávky narástla o 1,5%. Black Friday mal tržby vyššie o 9,4% oproti minulému roku.

iPhone black friday

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.