Zavřít reklamu

Apple PencilApple Pencil je prostě vyslyšeným přáním všech umělců používajících pro svou tvorbu iPad a potřebují zajít více do detailů. To jim nový přírůstek Apple rodiny nabízí maximálně, ale kdo říká, že Apple tužka musí být jen na kreslení ? Vývojář Simon Gladman ukázal, že se s tímto příslušenstvím dá dělat spoustu jiných věcí nejenom v oblasti grafiky.

Gladman vytvořil na iPad Pro tři aplikace využívající Apple Pencil jako hlavní ovladač. Ve svých konceptech ukázal, že třeba propojit jablečnou tužku a tvorbu hudby nemusí být až zase taková utopie jak by se mohlo na první pohled zdát. Je jasné, že se čeká až přijdou největší hráči na trhu grafických programů se svými vychytávkami pro Apple Pencil, ale určitě by byla škoda koukat na využití jablečné tužky jen jako na nástroj pro tvorbu grafiky.

Simon Gladman vytvořil aplikace PencilSynth, PencilController a PencilScale. Začneme u PencilController, to je asi jediná ze zmíněných aplikací, která se dotýká grafiky. V PencilControlleru ovládáte kroužením tužky jeden ze 3 režimů a upravujete některé hodnoty při upravách fotografie. Aplikace zatím nabízí možnost úprav v režimech odstín / sytost, jas / kontrast a gamma / expozice.

Naopak PencilSynth se snaží s Apple Pencil proniknout do úplně jinoho světa, než pro který byla stvořena. Je to svět hudby. Aplikace je jednoduchý syntetizátor, který je ovládán právě pomocí jablečné tužky. Asi nemá smysl cokoliv vysvětlovat, proto koukněte na video.

Poslední aplikací je PencilScale, což je asi největší úlet ze všech. Autor se pomocí vyrobeného stojánku snaží udělat z Apple Pencil váhu. Jde asi spíše o to, ukázat jak je tužka citlivá, ale jak je vidět nápadům se meze nekladou. Sám autor říká, že to není nijak přesné měření. I tak je jasné, že to bude určitě přesnější než vážení z budoucnosti na telefonech Huawei s technologií 3D Touch.

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45478“, zoneId: „45478“, w: 600, h: 190 };

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45347“, zoneId: „45347“, w: 600, h: 190 };

Apple Pencil

Zdroj: engadget

Dnes nejčtenější

.