Zavřít reklamu

white iPhoneBohužel je tomu tak a i uživatelé iPhonu se rozčilují, že jim na domovské obrazovce překážejí některé aplikace, které by nejraději na dobro odstranili. Bohužel Apple tuto možnost prozatím nenabízí, i když by to by se podle slov Tima Cooka mohlo s příchodem iOS 10 změnit, a tak v drtivé většině volíme možnost naházet všechny nepotřebné aplikace do jedné jedné složky, kde nám alespoň z části nepřekážejí.

Odinstalování systémových aplikací by navíc sebou přineslo možnost uvolnit si místo mnohdy už tak zaplněného úložiště pro jiné, potřebnější aplikace nebo pro hudbu či cokoli jiného. Jak už jsem ale zmínil, nic podobného prozatím není možné, ale s velkou pravděpodobností bychom se mohli dočkat už v červnu příštího roku s příchodem iOS 10.

Přesto existuje alespoň jakási náhrada toho, že nepotřebná aplikace v iPhonu neexistuje. Namísto toho, abyste některé systémové aplikace naházely do jedné složky, můžete je „odstranit.“ Neuvolní se vám tím bohužel místo, ale alespoň nebudete o aplikaci vědět a ani ji nikde neuvidíte. Bohužel jde takto odstranit jen pár aplikací nebo služeb, ale i tak může návod někomu přijít vhod.

  1. Na svém iPhonu spusťte Nastavení
  2. Jděte do Obecné
  3. Nyní uprostřed zvolte Omezení
  4. Zvolte Zapnout omezení a dvakrát vložte svůj kód
  5. Nyní deaktivujte aplikace, které chcete

Odstranit můžete například aplikaci Podcasty, iTunes Store, iBooks Store nebo klidně i FaceTime (pokud ji nepoužíváte). Kromě toho může zmizet i ikona aplikace Fotoaparát, což se může hodit každému, kdo využívá jinou aplikaci nebo přistupuje k fotoaparátu přes Control Center, nebo také ikona aplikace Safari, pokud používáte například Chrome od Googlu. Navíc z aplikace Hudba můžete odstranit Apple Music Connect, který se vám nabízí i v případě, že nemáte aktivní Apple Music. Nakonec si můžete zjednodušit i Control Center, odkud můžete odstranit AirDrop, pokud jej vůbec nepoužíváte.

Apple apps unused

Dnes nejčtenější

.