Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Jakmile Apple vydal nový iPad Pro a představil Apple Pencil byli všichni u vytržení z představených novinek. Našla se však část uživatelů, které to nechávalo chladné. Říkali, že nejde o žádnou novinku, vždyť Microsoft má takový stylus už dávno. Jak to dopadne, když umělci porovnají dotykové tužky obou technologických gigantů? No nebylo to vítězství zadarmo, ale berme v potaz, že Apple Pencil je teprve na začátku. Ovšem u Surface Pen se bojíme, jestli tímpádem ona není na konci…

Jako první si vzala do ruky oba stroje editorka Serenity Caldwell. No vzala do ruky je dost nadnesený výraz. Pro jejich velikost si je položila na nohy a začla tvořit. Nejdříve udělala skicu ženské postavičky. Výsledek byl podobný u obou zařízení. Pak následoval test psaní rukou. Tam již bylo vidět, že tužka z „králoství oken“ nemá tak rychlou odezvu jako Apple Pencil a následné psaní opravdu malých písmen jí dělalo problém. V tomhle bodě, se Apple Pencil ani nezadýchala. Jako poslední test v krátkém srovnání byla skica hlavy kreslené postavičky a její následné obtažení širším štětcem. Zde byl výsledek na podobné úrovni. Serenity popsala, že Suface Pen se jí nezdá tak citlivý a špatně se jí s ním psala malá písmenka.

Další kdo podrobil oba stylusy testu byl editor Jacob Kastrenakes. Prohlásil, že Apple Pencil je nejlepším stylusem co on kdy používal. Jako výtku na stranu Surface Pen řekl „zdála se mi být méně přirozená“. Jako plus však uvedl, že Surface Pen má integrovánu hardwarovou gumu. Což Apple Pencil zatím nenabízí. Dále také podotkl, že chování obou příslušenství bude záležet hlavně na aplikacích, ve kterých s nimi budete pracovat.

482928-microsoft-surface-pro-4-vs-apple-ipad-pro

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.