Zavřít reklamu

iPad Pro iconJeden z předních analytiků Ming-Chi Kuo z společnosti KGI Securities vydal analýzu tržeb Applu za nově uvedený iPad Pro. Investoři jablečné společnosti by měli mít radost, čísla jsou to rozhodně kladná. Ming-Chi Kuo předpokládá prodeje iPadu Pro za čtvrté čtvrtletí letošního roku mezi 2,4 až 2,6 milionů kusů tohoto zařízení. Začátkem roku 2016 předpovídá mírné snížení prodejů z důvodu nasycení trhu po Vánocích na 2,1 až 2,3 milionů prodaných kusů iPad Pro.

Dále Kuo říká, že TSMC je jediným výrobcem dodávajícím čipy A9x pro Apple. Tento čip se momentálně používá v iPadu Pro. Apple se tak rozhodl po vlně hysterie, kde si uživatelé iPhonu 6s stěžovali, že čipy A9, které vyráběl pro určitá zařízení Samsung, mají vetší spotřebu baterie oproti procesorům od TSMC.

Samsung však bude dále pro Apple pomáhat při výrobě displeje iPadu Pro. Hlavním dodavatelem zobrazovacího panelu pro iPad Pro je Sharp, toho však trápí problémy s výrobou, a tak aby se stihlo vyhovět poptávce po dotykových obrech s nakousnutým jablkem, domluvil se Apple na kooperaci při výrobě právě se Samsungem.

Analytik Kuo se domnívá, že problém se zásobováním obchodů příslušenstvím k iPadu Pro, tím míní hlavně problém s dodávkami Apple Pencil, mohou negativně ovlivnit prodeje iPadů Pro jako celku.

Processor A9X iPad Pro

//

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.