Zavřít reklamu

Google PhotosGoogle začal přidávat novou užitečnou funkce do své aplikace Google Photos, která je poměrně kvalitní alternativou pro iCloud Photo Library pro všechny majitele některého z iOS zařízení. Nová funkce zamířila nejprve do webového klienta, kde přidává možnost komprimovat fotografie z originální kvality na vysokou kvalitu. Fotografie tedy budou zabírat o něco méně místa, ale nadále budou velice kvalitní a rozdíl v podstatě nepoznáte.

Na iOS pak pomalu přichází nová funkce, která se bude hodit zejména majitelům iPhonů s 16GB nebo dokonce s 8GB velikostí uložiště. Google Photos se vám totiž brzy pochlubí tlačítkem „uvolnit místo,“ které z telefonu smaže už všechny zazálohované fotografie a tím tak uvolní v telefonu spoustu místa. V případě, že vám bude na iPhonu docházet uložiště, Google Photos vás automaticky upozorní, že můžete smazat všechny již zálohované fotografie, což spravíte jedním tlačítkem a najednou získáte místo pro jiná data.

Google Photos jsou populární zejména z toho důvodu, že uživateli nabídnou neomezené uložiště pro zálohu svých fotografií v případě, že si zvolí režim „vysoké kvality.“ Jak už bylo zmíněno výše, jde o režim, který postačí většině uživatelů a takto zálohované fotografie nezabírají uložiště na Google Drive. Pokud ale zvolíte „Originální kvalitu“ pak už se všechny fotografie spotřebují úložiště na Google Drive a v případě, že vyčerpáte 15GB zdarma, budete si muset přikoupit další za minimálně $1,99 měsíčně.

[appbox appstore id962194608]

Google Photos

*zdroj: plus.google.com, 9to5mac

Dnes nejčtenější

.