Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Stovky uživatelů iPadu Pro hlásí problém s nemožností probudit svá zařízení po delší době, kdy byl iPad Pro připojen do nabíječky. Podle posledních zjištění se tento problém týká většiny verzí dotykového obra. Na zmíněný problém nemá vliv ani velikost paměti či to, zdali je zařízeni vybaveno LTE modemem.

Standardní situace, při které iPad Pro zamrzne a nelze probudit nastane tehdy, když uživatel připojí zařízení do nabíječky a nechá ho přes noc nabíjet. Následně již nelze iPad Pro aktivovat klasickým tlačítkem home ani tlačítkem pro zapnutí a vypnutí přístroje. Jediná možnost, jak uvést jablečného obra opět k životu, je provést „hard restart“. Nutno však podotknout, že situace kdy přístroj nereaguje nenastává pokaždé a zatím není znám konkrétní důvod, který problém vyvolá.

Podle velkého množství příspěvků na fórech i otázek na samotný Apple se bude jednat o větší počet zasažených uživatelů, což by mohlo poukazovat na problém spíše softwarového charakterů v operačním systému iOS 9.1. Apple zatím nevydal oficiální prohlášení, zákazníkům, kteří se obrátí na oficiální podporu s dotazem jak problém vyřešit, je odpovězeno, aby provedli zmíněný tvrdý restart zařízení nebo aby provedli obnovu do továrního nastavení skrze iTunes.

Pokud jste uživatelem iPadu Pro a vyskytl se Vám stejný problém, „hard restart“ provedete současným podržením tlačítek home a power po dobu nejméně 10 sekund do doby, než se na obrazovce objeví logo s nakousnutým jablkem. Budeme rádi, když se s námi do diskuze podělíte o zkušenost při řešení této závady.

iPad Pro FB

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45478“, zoneId: „45478“, w: 600, h: 190 };

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.