Zavřít reklamu

Apple PencilMinulou středu se ve světe i u nás začal prodávat nový 12,9″ iPad Pro. Všichni očekávali, že s gigantickým iPadem bude možné objednat i Apple Pencil a Smart Keyboard. Bohužel se tak nestalo a zatímco iPad Pro se už k některým zákazníkům bezproblémově dostal, tak na Apple Pencil si ještě několik týdnů počkáme a klávesnice dorazí až kdo ví kdy.

Na nespokojené ohlasy zákazníků zareagoval skrze server Mashable i samotný Apple, který upřesnil, že limitované kusy Apple Pencil i Smart Keyboard jsou dostupné jen v Apple Storech, ale pro online prodej prozatím žádné nemá. Situace by se měla zlepšit do několika týdnů, přičemž Apple na svých stránkách uvádí, že Apple Pencil by měla dorazit do 4-5 týdnů, tedy přibližně na Vánoce. Se Smart Keyboard v České republice jen tak nepočítejte, protože narozdíl od ostatních, u nás není uvedená ani cena, ani přibližná doba doručení.

Bohužel nedostatek Apple Pencil je poměrně velký problém, jelikož tím pádem je iPad Pro pro zákazníky jen přerostlým iPadem, který nemůže prozatím využít celý svůj potenciál. Náhradou za Smart Keyboard může být už nyní poměrně povedená klávesnice od Logitech, která v mnohém i klávesnici od Applu předčí.

Apple Pencil v České republice zakoupíte za 2990 Kč. Cena Smart Keyboard nebyla u nás prozatím stanovena, ale například v sousedním Německu se bude prodávat za 179 €, tedy za nějakých 4900 Kč.

Apple Pencil iPad Pro

Dnes nejčtenější

.