Zavřít reklamu

Apple Watch 2 iconTento rok som už videl ako ľudia nosili veľa rôznych wearable zariadení a to nielen u nás, ale aj v zahraničí. Ale Apple Watch som videl prvýkrát až vtedy, keď si ich kúpil Roman a Dan ich uvidel prvýkrát naživo až keď si bol kúpiť svoj iPhone 6s v Nemecku. Skrátka, ľudí, ktorí si kúpili prvú generáciu hodiniek od Applu málo, čo je spôsobené aj tým, že Apple predáva svoje hodinky len v pár častiach sveta. A to je zrejme ten dôvod, prečo sa hodinky nepredávajú podľa predstáv a Tim Cook vôbec nehovorí o číslach (prečo teda Apple nezačal predávať hodinky celosvetovo?). A možno sa čísla predajov prvej generácie nikdy nedozvieme, pretože spoločnosť už údajne pracuje na druhej generácii, ktorá by mohla vyriešiť problémy prvej generácie a mohla by sa predávať za rozumnejšiu cenu.

Aspoň to naznačil predseda predstavenstva spoločnosti Quanta Computer, ktorá vyrába telá pre hodinky Apple Watch. Barry Lam behom stretnutia s investormi vyhlásil, že Apple Watch 2 majú byť lepšie než súčasná generácia a zároveň vraví, že spoločnosť ich plánuje vydať neskôr behom 2. štvrťroku 2016, ale oznámiť ich môže skôr, podobne ako to bolo tento rok, kedy si museli ľudia počkať na zahájenie predaja ešte niekoľko týždňov. Vtedy sa dostane do predaja prvá várka, ktorá bude dostupná opäť len v obmedzenom množstve. Behom tretieho štvrťroku by sa to ale malo zlepšiť a vtedy bude zároveň prebiehať masová výroba hodiniek.

Otázkou je pochopiteľne, čo chce Apple spraviť, aby svoje hodinky zlepšil. Teda, existujú už nejaké prvé informácie: Hovorí sa, že hodinky budú mať rovnaké rozmery, tvar aj rozlíšenie displeja ako prvá generácia, len Apple použije lepšiu technológiu a displej bude tenší, vďaka čomu sa dovnútra zmestí väčšia batéria. Objaví sa tu tiež FaceTime kamera a funkcie, vďaka ktorým nebudú tak závislé na iPhone ako dnes. Okrem toho budú dostupné aj dodatočné high-endové modely s cenou nad 1 000 dolárov. Špekuluje sa dokonca, že Apple by mohol uviesť modely z titanu, bieleho zlata alebo dokonca z platiny.

Apple Watch 2 concept 4

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.