Zavřít reklamu

iPad Pro iconiPad Pro, skoro ako každé iné zariadenie od Applu, sa už dostalo do rúk technikom z iFixIt a tí okamžite zverejnili návod na rozobranie tabletu. Zároveň sa pozreli na jednotlivé aspekty a udelili tabletu skóre opraviteľnosti, ktoré vyjadruje, aká veľká šanca je, že si tablet opravíte aj vlastnoručne. U Apple produktov to bolo v posledných rokoch naozaj biedne a produkty sa (ne)tešili čím ďalej tým horšiemu skóre, pretože Apple chcel, aby boli jeho produkty dokonale uzatvorené a všetko v nich perfektne pospájané. Výnimkou napokon nie je ani iPad Pro, ale získal o trochu lepšie skóre – 3 z 10.

Dobrou správou je, že batéria nie je pripojená k základnej doske a dá sa vybrať pomocou nálepiek, ktoré sa objavili napríklad v iPhone 4 a uľahčovali výmenu batérie. Jej vybratie je teda jednoduchšie ako pri starších produktoch. Rovnako tak je pomerne jednoduché odstránenie predného panelu, keďže je spojený s LCD displejom. To na druhú stranu zvyšuje cenu náhradného komponentu, keďže tu stále existuje riziko poškodenia LCD pri otváraní tabletu.

Problémom je aj, že veľa komponentov vo vnútri tabletu drží na svojich miestach vďaka lepidlu, čo spomaľuje proces opravy. Napokon je tu jeden komponent, ktorý nemôžete vymeniť – Smart Connector. Na druhú stranu nemá žiadne súčiastky, ktoré by sa mohli poškodiť. Rozmontovanie tabletu odhalilo aj veľa ďalších zaujímavostí. Napríklad že sa základná doska nachádza uprostred iPadu, kým doteraz bola vždy vpravo a naľavo od nej sa rozmáhala veľká batéria. V iPade Pro je to trochu inak – batéria je rozložená okolo základnej dosky, tá je navyše prekrytá ochrannou krytkou. Jednak zabraňuje kontaktu jednotlivých komponentov a jednak vyzerá esteticky pekne, vďaka čomu je väčšina vnútorností iPadu Pro zahalená v tmavých farbách.

Zároveň, narozdiel od predošlých modelov, Apple nechal vo vnútri veľa priestoru pre reproduktory a ich hardvér, vďaka čomu môže byť naozaj pravda, že 12.9-palcový tablet ponúka vysokokvalitný zvuk. Dokonca ide až o 50% priestoru, ktorý by inak mohol byť použitý pre väčšiu batériu a dlhšiu výdrž. Ten však dnes slúži na to, aby bol tablet až 3-krát hlasnejší, než iPad Air a mini. Lightning konektor je spojený so základnou doskou pomocou flex káblu, čo je možné brať za určitú nevýhodu. Batéria má kapacitu 10 307 mAh, čo je zhruba 6x viac, koľko nájdete v iPhone 6s.

iPad Pro Teardown iFixIt
P3tES1xV4SCinGEp

*Zdroj: iFixIt

Dnes nejčtenější

.