Zavřít reklamu

Apple Music for AndroidApple dnes po mesiacoch čakania vydal aplikáciu Apple Music pre Android, vďaka čomu môžu mať aj majitelia Samsungov, HTC-čiek a ďalších možnosť počúvať viac ako 30 miliónov skladieb z iTunes alebo počúvať celosvetovo vysielané internetové rádio Beats 1 s jedinečným, pravidelne sa meniacim obsahom a moderátormi, medzi ktorých patria aj megacelebrity hudobného priemyslu, ako napríklad Dr. Dre alebo Elton John. Aplikácia toho samozrejme ponúka veľa pre každého a ako bonus, užívatelia Androidu majú možnosť si ju vyskúšať na tri mesiace zadarmo skoro tak ako my na iPhone. Aspoň to by mohlo ovplyvniť chovanie fanboyov a vlnu negatívnych recenzií, s ktorými sa už Apple musel stretnúť pri predošlých dvoch aplikáciách – kde sa inteligentní užívatelia hanbili za svojich menej vyspelých kolegov.

Pretože v týchto dňoch používam kombináciu Galaxy S6 edge a Gear S2 classic (ktoré v blízkej dobe porovnávame s Apple Watch), mal som možnosť stiahnuť si čerstvo vydanú aplikáciu Apple Music. A teraz prinášam svoje dojmy. Samotná aplikácia sa podľa môjho názoru podarila na jednotku, keďže Apple spravil to, čo na našej platforme nespravil ani Google – a to že sa prispôsobil dizajnu konkurenčnej platformy. Aplikácia Apple Music využíva rozhranie ako väčšina ďalších aplikácií pre Android. Prostredie je tu spravené veľmi intuitívne a naučí sa ho behom chvíle ovládať aj človek, ktorý nepoužívajú Android tak často alebo ho dokonca používajú prvýkrát. Aplikácia sa teda používa rovnako dobre ako na iPhone, aj keď má iný dizajn.

Navyše tu majú užívatelia Androidu funkcie, ktoré na našej platforme dostupné nie sú – napríklad možnosť nastaviť si veľkosť cache pre streamované skladby. Na výber je veľkosť od 0MB až po 1GB. No pretože dnes ide len o beta verziu, služba má aj svoje problémy. Jednou, ktorú som si všimol až po porovnaní s Apple zariadeniami je, že stream rádia Beats 1 je na Androide omeškaný o niekoľko sekúnd. Okrem toho som si všimol, že v súčasnosti má služba podobný problém ako mala pred nejakým časom na iOS: telefón sa prehrieva. Do uvedenia oficiálnej verzie by však mohol byť tento nedostatok odstránený- dnes je to totiž len verejná beta 0.9.0. Uvidíme teda, ako bude vyzerať finálna verzia, kedy bude hotová a hlavne dúfame, že bude mať čo najmenej negatívnych hodnotení od fandroidov.

Apple Music Android Start
Apple Music Android Menu
Apple Music Android New
Apple Music Android Sort By
Apple Music Android Music
Apple Music Android Now Playing
Apple Music Android Track Options
Apple Music Android Share Options
Apple Music Android Settings
Apple Music Android Cache Size
Apple Music for Android

Dnes nejčtenější

.