Zavřít reklamu

HotMusic iconPřibližně před třemi týdny jste si mohli přečíst krátkou recenzi na aplikaci HotMusic, která zaujme především tím, že vám neustále servíruje nová díla z celého hudebního světa. Skladby si poté můžete nechat přehrát v Apple Music, Spotify, Rdio či si je zakoupit v iTunes Store nebo v případě videí přehrát na YouTube. Díky HotMusic tak získáte okamžitý přístup ke všem hudebním novinkám a to klidně jen z vašeho oblíbeného žánru.

HotMusic je vcelku zajímavá a hlavně jedinečná aplikace od mladých českých vývojářů z Prahy, kteří nápad na vytvoření aplikace dostali jen čistě náhodou jednoho dne při cestování hromadnou dopravou. Myšlenku poté zrealizovali a jak se zdá, tak poměrně úspěšná. HotMusic je určená pro uživatele z celého světa, což se podepsalo i na její oblíbenosti. My jsme se rozhodli s mladými českými vývojáři udělat rozhovor a trochu vám přiblížit jejich příběh a dokázat, že když máte zajímavý nápad, tak byste jej měli rozhodně zrealizovat, jelikož po tvrdé práci přichází zasloužený úspěch.

HotMusic

Zdravím. V první řadě by bylo určitě dobré říct čtenářům, kdo jste a co nabízíte?

Dobrý den, jsme dva kluci z Prahy, kteří se po střední rozhodli vytvořit hudební aplikaci, aniž bychom měli nějaké ponětí o programování.
Musíme přiznat, že začátky nebyly ideální, ale motivovala nás a stále motivuje myšlenka, dát světu věc, v které bude nějaká přidaná hodnota.

HotMusic naše představy splnila. Jsme schopni skrze ni servírovat lidem tu nejnovější hudbu, kterou přesně chtějí.

Je to něco nového, zábavného a usnadňuje lidem hodně práce a času.
Snažili jsme se také, aby byla opravdu pro všechny, aby si tam každý našel to svoje. Jednoduché ovládání a rozmanitost hudebních žánrů je jednou z mnoha výhod.

Jak funguje vaše aplikace HotMusic si mohli čtenáři podrobně přečíst v recenzi, ale jak byste ji charakterizovali v kostce?

Je to nejjednodušší způsob jak objevovat nově vydanou hudbu a hudební videa z Vašich oblíbených žánrů. Jsme si skoro jisti, že s HotMusic budete první, kdo se dozví o jakémkoliv novém songu a hudební klipu. Aplikace je založena na čerstvých novinkách, jen pár hodin starých. Původní a hlavní myšlenka měla být taková: jako první informovat uživatele o nové hudbě, k tomu se, ale přidali další funkce jako nejnovější hudební videa nebo mapa, kde lidé sledují novinky v různých zemích světa. Uživatelé zde nachází nejen novou hudbu od svých oblíbených interpretů, ale i od interpretů, které předtím neznali. Rozšiřují si hudební obzory. Lidé budou překvapeni, kolik skvělé hudby vychází každý týden a ani o tom nemají páru.

Co vůbec stálo za myšlenkou se pustit do vývoje?

První myšlenka přišla, když jsme potkali skupinu mladých lidí v metru a ptali se sebe navzájem:

„Sakra kde máme najít novou hudbu? V rádiu nám cpou furt ty stejný písničky, od stejných umělců. Nový songy hrají až po pár týdnech od jejich vydání a za pár dní ty songy máš oposlouchaný, protože je hrají furt dokola. A je jasný, že to je jen malá část všech nových songů.“

S jejich názorem jsme se ztotožnili. Ještě dva měsíce po vydání hitu Animals ho hlásí jako žhavou novinku. To nám přijde vtipné. Potom nás napadlo, že v dnešní době je nejrychlejší přenos informací přes mobily a nápad byl tady. Teď byla jen otázka, jak to zrealizovat.

V čem je HotMusic jedinečná a čím vyniká například oproti Spotify, který nabízí podobnou funkci?

Jednoznačně jednoduchostí a aktuálností. Ale je důležité vědět, že mi nekonkurujeme zavedeným hudebním službám. My je spojujeme a doplňujeme.
Ve Spotify najdeme vše, a také nic, většinou pokud nějaký song neznáte, tak ho ani neobjevíte.

Streaming služby sice mají sekce New Releases nebo New Music, jenže opět tam na vás koukají stále ti samí komerční interpreti. Často tam narazíte na písničky, které jsou i pár týdnů staré. Výpis je dost nepřehledný. Nová hudba, která může být potencionálně zajímavá, leží někde v pozadí.

HotMusic naproti tomu má třídění podle žánrů, podle mapy a hlavně, obsahuje i všechny oficiální videoklipy. Uživatel není otravován žánry, které ho nezajímají. Vše je naprosto přehledné. Jedním klikem se dostanete do služeb Apple Music/iTunes Store, Rdio, Spotify nebo YouTube. Další velkou výhodou je možnost propojení jak s Rdio, tak Spotify.

Chystáte i desktopovou verzi pro Mac nebo Windows a případně i verzi pro smartphony s Androidem?

Chtěli bychom co nejdříve udělat verzi na Android, ale kdy to bude, to říct nemůžeme. Další platformy uvidíme v budoucnu.

Jaké jsou vaše další plány do budoucna?

To je jednoduché. Dostat HotMusic do všech mobilních zařízení na celém světě. :D Samozřejmě chceme aplikaci neustále zlepšovat. V blízké budoucnosti chystáme přidat pár nových žánrů, ale tím to určitě nekončí. Nejdůležitější, ale teď bude získat nové a spokojené uživatele.

[appbox appstore id943071764]

Dnes nejčtenější

.