Zavřít reklamu

Facebook hacking iconFacebook se stává každodenním cílem hackerů, kteří chtějí z neznámého důvodu získat vaše osobní údaje. V dnešní době, kdy má účet na Facebooku každý, je to čím dál tím více omílané téma. Facebook je velice odolná síť, ale hackeři se snaží dostat se k vašim osobním datům. Je dobré vědět, jak takzvaný Facebook hacking funguje a především jak se proti němu bránit. Dnes si povíme o několika metodách, které používají zkušení hackeři, aby se dostali k vašim osobním informacím.

První takovou metodou je celkem známý a rozšířený Phishing. Když hackeři chtějí provést Phishing, musí si nejdříve zařídit webhosting. Služby webhostingu zdarma poskytují například servery 110MB nebo Byet. Následně hackeři potřebují tři soubory – login.php, Phishing.php, and passwords.txt. Tyhle soubory dopomůžou tomu, aby váš server vypadal jako originální přihlašovací stránka Facebooku. Tam se můžete normálně přihlásit pomocí vašeho emailu (nebo tel. čísla) a hesla. Následně vám hacker odešle email, kde vás „zaměstnanci Facebooku“ vybízejí k tomu, abyste přešli na přiloženou URL (to je ta falešná), protože na vašem účtu se dějí nepravosti. Vy si řeknete, že necháte lidi z Facebooku vyřešit problémy a vstoupíte na uvedenou adresu. Na tohle nikdy nedbejte, protože je to zřejmá past na odvážlivce. Pokud byste se přihlásil na jejich uvedené adrese, tak by vás jejich server přeposlal na klasický facebook.com, ale e-mail a heslo, které jste zadali na podvodnou stránku, zůstane hackerům.

Teď si řekneme, jak je možně těmto útokům předejít. Facebook má jenom jednu originální URL adresu – https://www.facebook.com/_rdr=p a proto se nedoporučuje otevírat jakoukoliv jinou adresu, respektive, při otevření se vám nic nestane, ale rozhodně se na webu nepřihlašujte i když stránka vypadá identicky jako originální facebooková stránka. Například toto znění – www.facebook.com/login.php může vypadat věrohodně, ale dbejte raději opatrnosti a přiloženou adresu si překontrolujte. Následně můžete pokus o útok nahlásit na policii, přičemž se nebojte udělat screen shot e-mailu. Policie, pokud dostane více hlášení o Phishingu, začne po hackerovi pátrat. Rozhodně buďte obezřetní, protože pokud se na podvodnou facebookovou stránku přihlásíte, nemusíte ani poznat, že jste pod útokem Phishera, protože on pravděpodobně nebude z vašeho profilu nic sdílet, ale bude shromažďovat data a informace o vašich aktivitách. Facebook je ryze soukromá záležitost, nechceme tedy svoje informace s kýmkoliv sdílet.

Facebook hacking

Zdroj: AnonHQ

Dnes nejčtenější

.