Zavřít reklamu

Mac Pro iconUž tomu jsou dva roky, co Apple představil svůj radikálně předělaný Mac Pro, ale během té doby se počítač od Applu, orientovaný na profesionálně zaměřené uživatele, nedočkal žádného upgradu a to ani v momentě, kdy přišla na trh spousta nových komponent, které by mu zajistily vyšší výkon. Ovšem nový objev společnosti Pike Universum naznačuje, že bychom se mohli už brzy dočkat nového Macu Pro s lepšími hardwarovými vlastnostmi.

Pike Universum totiž odhalil, že v nejnovějším systému OS X El Capitan je v systémových souborech ukryt název „AAPLJ951,“ který sice přímo neprozrauje jméno nového Macu Pro, ale Pike Universum podotýká, že dosavadní Mac Pro má označení „AAPLJ90,“ což mnohé naznačuje, že by další generace mohla mít podobné, ale vyšší označení.

Navíc, jak můžete vidět níže, označené zařízení má zde informace pro několik ovladačů USB portů a právě tolik portů má pouze Mac Pro případně ještě Mac mini. Je tedy více než jasné, že jde o desktopový počítač a vzhledem k hodně podobnému označení je v podstatě jasné, že se jedná o Mac Pro.

Pokud bychom se zaměřili na to, co by mohl nový Mac Pro nabídnout, tak bychom mohli uvažovat o novém procesoru Xeon s architekturou Broadwell, dále pak rychlejší grafiku založenou an platformě AMD Fury, spolu s rychlejší pamětí RAM a úložnou pamětí bychom se ještě mohli dočkat zcela nového  Thunderbolt 3 zahrnující konektivitu USB-C.

Mac Pro OS X El Capitan

 

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.