Zavřít reklamu

iPad Air 2 & iPad mini 3Je už obecně známo, že poptávka po tabletech za poslední rok výrazně klesla a poklesu se bude držet i v několika následujících měsících a možná i letech. Apple také během finančních výsledků oznámil, že prodeje iPadu poprvé v tomto roce klesly, což se ale dalo předpokládat, jelikož až na výjimky klesají prodeje všem výrobcům tabletů na trhu. Nicméně i přes klesající zájem o tablety je iPad stále tím nejprodávanějším vůbec a Apple má na tomto trhu pořád největší podíl ze všech společností.

Společnost IDC zveřejnila své pravidelné analýzy, ve kterých uvádí, jak si vedou jednotlivé kategorie produktů na trhu. Apple za poslední čtvrtletí prodal „jen“ 9,9 milionů iPadů, což je o 19,7% méně, než minulý rok za stejné období, kdy prodal 12,3 milionů jablečných tabletů. Prodeje iPadů tak klesají po ASUSu nejrychleji a po nich pak následují tablety od Samsungu. Naproti tomu takový Huawei si nevede vůbec špatně a své meziroční prodeje zvedl o slušných 147,9%, což jen dokazuje, že zákazníci začínají dávat přednost levnějším tabletům, které zvládnou přehrát filmy a surfovat na internetu, což jim mnohdy postačí.

Apple se možná snaží oživit kategorii tabletů novým iPadem Pro, který útočí na tzv. notebooky 2v1 respektive hybridy, ovšem je otázkou, zdali se to kalifornské společnosti podaří vzhledem k vysoké ceně iPadu Pro, která atakuje částuku okolo 25 000 Kč.

6a0120a5580826970c01b8d16ea5df970c
iPad Air 2 iPad mini 3

*zdroj: Patently Apple

Dnes nejčtenější

.