Zavřít reklamu

sad Android iconTim Cook stále společně s finančními výsledky za čtvrté čtvrtletí tohoto roku zveřejňuje i další zajímavé informace týkající se například rozšíření Apple Pay do dalších několika zemí nebo nejnovějších statistik ohledně přecházejích uživatelů z konkurenčního Androidu na iPhone. CEO společnosti se právě nechal slyšet, že v tomto čtvrtletí zaznamenal Apple vůbec nejvíce přechodů z Androidu. Podle statistik přešlo 30% všech nových iPhone uživatelů právě z konkurenčního Androidu.

Apple uvedl, že se za poslední čtvrtletí se prodalo 48 milionů iPhonů, což by ve výsledku znamenalo nějakých 14,4 milionů uživatelů, kteří původně vlastnili Android telefon a přešli na iPhone. Cook ale poznamenal, že číslo týkající se „přecházejících“ uživatelů zahrnuje všechny, co si zakoupili iPhone v posledním čtvrtletí, tudíž i všechny, co přešli z Androidu nebo jiného konkurenčního systému. Číslo tedy nezahrnuje všechny uživatele, kteří si poprvé koupili iPhone, ale také ty, kteří už v minulosti vlastnili třeba starší iPhone a jen si v tomto čtvrtletí koupili nový.

Cook se schválně zmínil o velkém počtu přecházejících uživatelů z Androidu, aby ujistil investory, že čísla týkající se iPhonu budou v následujícím čtvrtletí pravděpodobně stoupat. Pro investory je ještě potěšující i ta informace, že Apple v Číně zaznamenal nárůst o neuvěřitelných 99% na 12,5 miliard dolarů ze svých prodejů.

Nakonec padla i čísla upozorňující na popularitu zcela nové aplikace Apple News, která dorazila společně s iOS 9. Podle statistik má služby již poměrně slušných 40 milionů uživatelů. Za velký nárůst může především fakt, že Apple nedávno Apple News rozšířil do Velké Británie a Austrálie.

sad Android

Dnes nejčtenější

.