Zavřít reklamu

QTS 4.2 iconSpolečnost Qnap aktualizovala operační systém pro své pokročilé NAS servery, které si najdou velké využití jak v podnikání, tak v běžné domácnosti. Nový QTS 4.2 pokračuje v evoluci uživatelského rozhraní NAS se svým svěžím vzhledem a mnoha novými funkcemi a vylepšeními, čímž vás posiluje, abyste ve své práci i při hře dosahovali lepších výsledků. Protože QTS uchovává Vaše data v bezpečí a přesto dostupná odevšud, můžete ovládnout sílu, která v datech spočívá, a probádat tak více možností.

Jednou z hlavních novinek QTS 4.2 je zcela nové uživatelské rozhraní, které nabídne flat design a přichází s optimalizacemi pro načitání obsahu, průsvitnými prvky, bezrámcovým prohlížečem médií a recyklačním košem, díky čemuž bude prožitek z NAS inteligentnější, hladší a okázalejší.

QTS 4.2 nabízí spoustu novinek v oblasti multimédií a jednou z těch nejzajímavějších je funkce QAirPlay. Ta totiž umožní z NASu streamovat například film, hudbu nebo obrázky přímo do Apple TV (či Chromecastu) a iPhone nebo iPad můžete použít jako ovladač pro prohlížení nebo ovládání přehrávání videa, hudby nebo fotografií na NAS přes Apple TV přímo na vašem televizoru.

image001-1

Do NAS si samozřejmě je možné zálohovat z počítače vše a sdílet jednotlivé soubory svým přátelům nebo rodině lze pak naprosto jednoduše přes přímé odkazy. Nic nemusíte nahrávat na jiné servery a ostatní si soubor stáhnou přímo z vašeho NASu. Užitečnou funkcí je také importování alb a skladeb uložených na NASu přímo do iTunes, tudíž už vám obrovská hudební knihovna nebude zabírat místo na disku u PC nebo Macu, ale můžete ji mít uloženou přímo v domácím NASu a mít tak ke skladbám přístup odkudkoli. Další novinkou týkající se hudby je možnost pohodlně vysílat hudbu z Music Station do reproduktorů Bluetooth. Můžete také změnit obaly CD a fotografie interpretů vyhledáním obrázků online nebo jejich přímým importem z vašeho počítače, a získat tak lepší zážitek z hudby a usnadnit si správu.

Stejně tak samozřejmě i v případě filmů, které si také z NASu přehrajete na iPhonu, iPadu nebo Macu a nemusíte je mezi sebou složitě přesouvat. Do QTS 4.2 je nyní přidána výkonná podpora titulků, která vám umožní prohledávat titulky online pro okamžité zobrazení nebo je importovat z místního počítače na váš NAS. Nový systém přidává pokročilá nastavení titulků, díky čemuž si můžete upravit například font, velikost nebo časovou prodlevu. Uspořádat svou sbírku videí je od teď také mnohem snazší díky správné klasifikaci a podpoře prohlížení podle filmových plakátů. Systém můžete také propojit s Facebookem, tudíž budou mít vaši přátelé, kterým poskytnete svolení, možnost prohlížet sdílená videa ve své Video Station, což je minimálně zajímavé a užitečné.

image002-1

QTS 4.2 samozřejmě přichází se spoustou dalších novinek, které značně zlepšují zacházení s operačním systémem a celým NASem. Kompatibilita systému s produkty společnosti Apple je plně zajištěna a iOS je podporován na všech frontách a dokonce do jisté míry máte možnost využívání služeb QTS 2.0 rozšířit právě díky produktům s logem nakousnutého jablíčka.

Veškeré další informace o QTS 4.2 se dozvíte přímo na oficiálních stránkách společnosti QNAP pro ČR. Sledovat se vyplatí také Facebook skupinu QNAP Czech Republic, na které se dozvíte o všech novinkách, které společnost uvádí na trh.

image001

Dnes nejčtenější

.