Zavřít reklamu

The Met GalaApple se stal partnerem Met Gala 2016, akce kterou již roky pořádá magazín Vogue a setkávají se zde přední světový návrháři a celebrity, které obléknou jejich modely. V roce 2016 se uskuteční Met Gala 2. května v New Yorku a když si přečtete podtitul této akce, zřejmě pochopíte, proč o ni má zájem i samotný Apple. Met Gala 2016 totiž neze název Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology, tedy móda v době technologií.

Jony Ive pro Mashable vysvětlil, že zájem Applu o módu je v současné době na vrcholu díky uvedení Apple Watch. Jony se chce dozvědět víc o módě a to zejména od ostatních účastníků Met Gala a chce, aby právě móda definovala budoucnost projektů Applu.

„Produkty se stávají více osobní a něco co se nosí na zápěstí je již móda. Vzniká vztah mezi módou a technologií a to je téma Met Gala v roce 2016,“ uvedl Jony Ive. Jony navíc uvedl, že je zajímavé že se stále potýká se spojením zastaralé technologie a té nejmodernější. Každý den totiž používá tužku a papír, ale také nejmodernější technologie na světě.

Šéfdesigner Applu dodal pro Mashable také komentář k Apple Watch: „To co jsme navrhli není jeden produkt. Zjistili jsme, že tím, že je možné měnit pásek a měnit i design ciferníku, mohou si uživatelé přizpůsobit vzhled a vytvořit si vlastní hodinky. Nikdo nechce nosit to stejné co jiní. Snažíme se navrhovat věci tak, aby si je lidé mohli přizpůsobit. Všiml jsem si, že pokud něco funguje, ale nemáte k tomu citový vztah, budete to používat, ale kdykoli bude příležitost, vyměníte tneto produkt a nebudete mít vztah k produktu nebo značce. Je tedy skutečně důležité mít funkční věci, ke kterým si však můžete vytvořit vztah.“

jony-anna-andrew

*Zdroj: mashable.com

Dnes nejčtenější

.