Zavřít reklamu

Apple Watch ActivityJedním z důvodů, proč jsem si nakonec i přes veškerý počáteční odpor pořídil Apple Watch byl fakt, že jsem ani po roce hledání nenašel náramek, který by mi vyhovoval. Když jsem sportoval, miloval jsem Nike+ pro jeho jednoduchost a chtěl jsem Fuelband, tedy do chvíle než za něj Nike začal vracet peníze. Apple Watch se zdály jako jasná volba díky tomu, že dovedou vše co ostatní náramky a oproti některým i něco navíc a to jak budou data počítána, zobrazována a v jakých jednotkách je budu měřit záleží jen a jen na tom jakou aplikaci si zvolím.

Vzhledem k tomu, že jsem zatím neměl moc času experimentovat, pořídil jsem si pouze Cyclemeter Elite pro měření všeho potřebného na kole a pro měření klasických aktivit jsem začal používat aplikaci Aktivita, která je předinstalována v iOS a pochopitelně má i svou variantu pro Apple Watch. Jedná se o aplikaci, kterou lze využívat výhradně s Apple Watch a pochází z dílny Applu. Právě na této aplikaci pracoval Jay Blahnik, který vytvořil pro Nike fuelband a jeho předchůdce Nike+.

Pokud hledáte měření každého kroku, výdechu a dalších asi sedmi milionů různých aktivit, můžete hledat dál, tato aplikace není nic pro vás. Pokud chcete vědět kolik jste za den spálili kalorií z předem určeného cíle, kolik hodin jste věnovali cvičení a kolik hodin jste seděli nebo spali, pak je aplikace Aktivita tím pravým ořechovým co hledáte.

Apple Watch Activity
Apple Watch Aktivita

Stačí když povolíte Aktivitu v nastavení Apple Watch a zvolíte cíl, kolik chcete spalovat, kolik toho chcete za den nacvičit a kolik hodin denně máte být na nohou. Dále vás pak hodinky upozorní každých padesát minut na to, že už téměř hodinu sedíte a pro organismus je dobré když alespoň na minutu vstanete a trošku se protáhnete. Kromě toho samozřejmě dochází k měření srdečního tepu.

Vše si navíc můžete nastavit přímo jako komplikaci na ciferník a vidíte počet kalorií , minuty které jste něo aktivně dělali a počet hodin, které jste seděli na zadku. Bohužel se na tyto statistiky nevztahuje funkce Time Travel. Kromě základního grafu, který ukazuje cvičení, kalorie a čas po který jste vzhůru, máte možnost vidět také počet kroků které jste za den udělali, ujdené kilometry a podrobnosti o tom, kdy jste se dané aktivitě věnovali.

iOS aktivity
iOS aktivita

Přehled vidíte jak na hodinkách, tak i v aplikaci v iOS a samozřejmostí je synchronizace dat s aplikací Zdraví, kde kromě výše uvedeného vidíte pochopitelně také informace o srdečním tepu, který Apple Watch pravidelně měří.

Co vadí nejen mě, ale všem co jsem zjistil na fórech je fakt, že u Aktivit nastavujete své cíle, můžete nastavit cíle pro délku denního cvičení, pro délku aktivity a počet spálených kalorií. Vtip je v tom, že veškeré nastavení je možné udělat jen jednou, což jsem pochopitelně přeskočil a až nyní jsem zjistil, že jediné co lze nastavit je počet kalorií. Jedná se zřejmě o chybu, protože jiné odůvodnění nikoho ani v diskusích na apple.com příliš nenapadá. Když zatlačíte na displej hodinek můžete nastavit jen kalorie, nic víc. Čas cvičení nebo něco jiného zkrátka změnit nejde, ale všichni se v diskusích shodují na tom, že tuto možnost Apple pravděpodobně přidá, není totiž žádný důvod, proč by ji zde neměl.

Pokud jste na tom tedy stejně jako já a nechcete profesionální měření pohybu každého chlupu na vašem těle, jsou Activity aplikací, která vás může pomoci vrátit zpátky do hry, minimálně už jen těmi přestávkami při práci, na které vás aplikace upozorní.

Apple Watch
Apple watch screen
Apple Watch Activity
Apple Watch activity os
12109850_746234402149369_7547740568703600180_o

Dnes nejčtenější

.