Zavřít reklamu

Chrobakuv pribehDigitální interaktivní kniha o napínavém pátrání pana Chrobáka, který se vydal hledat svou ztracenou kuličku, aby zachránil své hladové děti. Při svém putování potkává barvité postavy lesní říše, kteří ovšem nemají vždy ty nejlepší úmysly. Naštěstí se tu ale najdou i ti, kteří mu poradí, kam se za kuličkou vydat. Na cestě se potýká s nepřízní počasí, únavou a naráží na lecjaká překvapení. O tom, jak se se svou patálií pan Chrobák vypořádá, už se ale dočtete v samotné knížce…

Broučí pohádka se odehrává na 21 interaktivních stránkách, kde ilustrace lesních hrdinů ožívají čtenáři pod rukami. Sám má také možnost volby. Ti nejmenší si mohou nechat knihu předčítat a hrát si s animovanými ilustracemi. Je zde ale také možnost vypnutí zvuku a ponoření se do příběhu tak, jak je to v klasické papírové knize. Hlas broučímu vyprávění i jednotlivým aktérům propůjčil Pavel Liška. Kniha je k dispozici v obchodech operačních systémů Android a iOS. Připravujeme i verzi pro Windows a Mac.

09 funkcni kniha

Historie
Chrobákovy trampoty původně vznikly jako diplomová práce na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Cílem autorky bylo vytvořit interaktivní příběh technikou ploškové animace a dopřát tak čtenáři originální zážitek, který jim papírová kniha nemůže umožnit. Na knize se mimo autorky textu, ilustrací a animací, Marcely Konárkové, podílel také programátor Ondřej Paška, který dodal interaktivitu a technické rozhraní pro běh hry na tabletech, telefonech a PC. Dále to byl hudebník Jakub Plachta, který na míru broučí pohádce složil doprovodnou melodii, Jiří Gráf, který celou knihu ozvučil, vypravěč a mluvčí broučích hrdinů Pavel Liška a v neposlední řadě Štěpán Škoch, který dabing nahrál a sestříhal.

13 funkcni kniha

Chrobákův příběh obsahuje

  • napínavý příběh
  • originální výtvarnou techniku
  • skvělý dabing
  • interaktivní prvky pro nejmenší i starší čtenáře
  • 21 animovaných stran
  • nechte si předčítat nebo si čtěte příběh sami

 

12 funkcni kniha

Dnes nejčtenější

.