Zavřít reklamu

Live Photos iconiPhone 6s a iPhone 6s Plus se chlubí jak u přední, tak u zadního fotoaparátu možností pořizovat tzv. Live Photos neboli živé fotografie, což není nic jiného, než tři vteřiny trvající animace, které se pořizuje před a po vyfocení fotografie. Na jednu stranu jde o zajímavou funkci, která vás o něco více vtáhne do děje a dokáží se díky ní vytvořit i zajímavá pozadí pro iPhone 6s.

Live Photos jsou defaultně neustále zapnutá, a tak pokud fotíte jakékoli fotografie na iPhonu 6s, tak se u každé z nich vytváří i živá fotografie. Ve výsledku to funguje tak, že kdy si poté fotografie prohlížíte v galerii, tak se tváří téměř jako běžné fotografie, ale když stlačíte displej, tak se díky technologii 3D Touch přehraje zmíněna třívteřinová animace.

Jenže měli byste tedy nechat Live Photos neustále zapnuté? Určitě ne a je hned několik důvodů, proč byste je měli aktivovat jen někdy. Prvním a pro mnohé zásadním důvodem je úspora místa. Live Photos sice nejsou tak datově obsáhlé, jak se původně čekalo, jelikož jsou jen dvakrát větší, než běžná fotografie, což je opravdu překvapující, ale i tak se vám podepíší na volném místu v telefonu. Dalším omezením je rychlost pořizování snímků, jelikož iPhone potřebuje nějaký čas, aby zpracoval Live Photos, a tak nemůžete fotit jeden snímek za druhým jako zběsilí.

A nakonec ten vůbec nejdůležitější důvod je, že Live Photos ovlivňují kvalitu výsledné fotografie. Snímek pořízený při aktivované funkci je totiž o něco málo tmavší a fotoaparát tedy neudělá snímek tak kvalitní, jako kdybyste fotili s deaktivovanými Live Photos. Obzvlášť v šeru nebo při horších světelných podmínkách je rozdíl znát a vypnutou funkcí získáte o něco světlejší a tudíž i kvalitnější fotografie. Na rozdíl se můžete podívat níže.

Live Photos low-light
Live Photos

Dnes nejčtenější

.