Zavřít reklamu

Money
Ne že by to byla novinka. Všichni víme, že když je něco levné, tak to nemusí znamenat, že je to hned na odpis, tedy cena neurčuje kvalitu. U elektroniky tohle platí mnohonásobně více. Podle žebříčků prodávanosti na Amazonu a BestBuy se zjistilo několik zajímavých informací o prodejích chytré wearable elektroniky. Pokud jde například o elektroniku prodávanou na Amazonu ve třetím čtvrtletí, tak nejprodávanějšími chytrými hodinkami se staly Soyan 2014 U8 U Watch. Že jste o nich nikdy neslyšeli? Nevadí, já také ne.

Jedná se o chytré hodinky čínské výroby s cenovkou kolem 20 dolarů, takže není divu, proč jsou nejprodávanější. Ale aby té absurdity nebylo až moc, tak hned za sebou mají v těsném závěsu Motorolu Moto 360. Třetí místo patří hodinkám Pebble (těm klasickým, nikoliv Time) a hned za nimi je 42mm varianta Apple Watch. Je tedy jasné, že trhu s chytrými hodinkami vévodí značky jako Pebble a Motorola, potažmo i Apple. Tahle čísla by se měla ještě zvednout, především díky představení modelů jako Moto 360 2015 nebo Pebble Time Round.

Moto 360

Na serveru BestBuy sice Apple není ani v první čtyřce, ale zato se nám ukazuje další důležitý kůň v tomto závodě. Myslím tím samozřejmě Samsung, který je druhý, hned za Motorolou. Další příčku okupuje Fitbit a následně na čtvrtém místě Pebble. Z toho jasně vychází, že pokud někdo zvolí chytré hodinky, budou to s největší pravděpodobností Moto 360 nebo jeden z modelů Pebble Time. To jsou totiž firmy, které vládnou chytré wearable elektronice.

Cena Moto 360 se během roku neuvěřitelně měnila, většinou snižovala. Pokud mluvíme o Pebble, tak ty své hodinky z části staví na nízké ceně. Není pochyb o tom, že zákazníci si své zařízení vybírají podle ceny, která byla stanovena. Jak jinak by bylo možné, aby byly čínské hodinky za 20 dolarů nejprodávanější na Amazonu? Je to trošku výzva k značkám jako je Samsung nebo Motorola, aby nenasazovali zbytečně velké cenovky produktům, které za to „ani nestojí“.

Wearables

*Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.