Zavřít reklamu

OS X El Capitan iconS příchodem OS X El Capitan jsme se dočkali jen několika málo nových funkcí, jelikož se inženýři z Applu zaměřili především na odladěnost celého systému a opravu několika chyb, které doprovázely loňský systém. Ale i v tom malém počtu novinek se objevily některé funkce, které mnozí uživatelé nevyužijí nebo je ani využívat nechtějí. Jednou z nich je i novinka v, která vám pomůže najít kurzor myši. Stačí rychle jezdit prstem po trackpadu nebo zatřepat myši a kurzor se zvětší, abyste jej na obrazovce okamžitě našli.

Mnohdy se ale stává, že se kurzor zvětšuje i v momentě, kdy s počítačem normálně pracujete a tudíž víte přesně, kde se váš kurzor nachází a jen vás rozčílí, když se kurzor zvětší hned několikrát během během pár minut.

Jak vypnout zvětšování myši v OS X El Capitan

Původně v beta verzích systémů nebylo možné funkci vypnout, ale nakonec Apple přidal do nastavení systému volbu umožňující zvětšování kurzoru při zatřepání deaktivovat. Stačí na Macu s OS X navštívit Předvolby systému –> Zpřístupnění –> Monitor a zde odškrtnout Zvýraznit ukazetele myši zatřesením.

Jak vypnout zvětšování myši v OS X El Capitan

Další opravdu otravnou funkcí je automatické zobrazení postranního panelu v Safari při režimu na celou obrazovku, když kurzorem najedete na levou stranu. Mnoho uživatelů má totiž dock právě na levé straně, a tak v momentě, kdy chtějí vyvolat dock ve full screen režimu, tak se objeví také postranní panel s oblíbenými záložkami. Mnohdy se také stává, že necháte kurzor na levé straně omylem, tudíž se vám několikrát během dne panel zobrazí. Bohužel prozatím neexistuje možnost, jak automatické zobrazování vypnout a to dokonce ani přes Terminál. Problém byl však už nahlášen Applu a ten jej snad brzy vyřeší.

OS X El Capitan on MacBook

Dnes nejčtenější

.