Zavřít reklamu

Amazon-Fire-Low-CostKeď to nejde, tak to treba spraviť inak, aby to išlo a presne tak chce Amazon zničiť vrcholné postavenie iPadu na trhu tabletov. Predaje iPadu už síce klesajú aj dnes, ale za to môže skôr nasýtený trh, ako konkurenti. Napriek tomu Amazon predstavil nový tablet Fire, ktorý chce bojovať proti iPadu s agresívnou cenovkou. Spoločnosť ho chce predávať len za 50 dolárov, hardvérom je ale vraj porovnateľný s konkurenciou – disponuje štvorjadrovým procesorom s taktom 1.3GHz, 1GB RAM a 8GB úložiskom, ktoré je možné rozšíriť o 128GB microSD kartu. Rozlíšenie obrazovky je 1024 x 600 pixelov a uhlopriečka 7 palcov, takže je to skôr konkurencia pre iPad mini, než pre veľký iPad.

Spoločnosť verí, že tablet bude obrovským hitom už len preto, že kategória do 100€ je dnes mimoriadne vyhľadávaná. Podľa Reuters bol najobľúbenejším tabletom v tejto kategórii Amazon Fire HD za 99 dolárov. Amazon bude preto predávať svoj najnovší za 50 dolárov, teda bude patriť medzi najlacnejšie riešenia na trhu. Dokonca verí, že ľudia si budú chcieť kúpiť jeden do každej miestnosti a preto Amazon pripravil ponuku, že môžete získať 6 kusov za cenu piatich, čiže za cenu iPadu. Tablet sa začne predávať 30. septembra a uvidíme, ako na tom bude – či sa mu podarí podlomiť nohy iPadu. Len pripomíname, že to isté mal s iPhonom spraviť aj Fire Phone a aj keď išlo o zaujímavé zariadenie, dnes si už naň spomenie len málokto.

Okrem toho Amazon predstavil ďalšie tri tablety. V prvom prípade ide o „detskú“ edíciu 50-dolárového tabletu, ktorý je zabalený v ochrannej gumenej fólii, v USA dostane nadštandardnú 2-ročnú záruku a okamžitú výmenu v prípade, že ho deti zničia. Medzi ďalšie novinky patrí Amazon Fire HD 8 a Amazon Fire HD 10, ktoré disponujú displejom s rozlíšením 1280 x 800 bodov, obsahujú 4-jadrový procesor s 1.5GHz a 1GB RAM. Taktiež majú 5-megapixelový zadný fotoaparát a prednú HD kameru. Opäť je k dispozícii 8GB pamäť rozšíriteľná o microSD kartu. Tieto sa preádvajú za 150 a 230 dolárov.

478982-amazon-fire-tablet

Dnes nejčtenější

.