Zavřít reklamu

iOS 9 News app iconSe včerejším celkým updatem iOS 9, který mezi všechny uživatele iPhonů, iPadů a iPodů touch, se uživatelé poprvé setkali s novou aplikací News. Bohužel jsme se s ní nemohli setkat my, jelikož News je dostupná pouze v USA, Kanadě, Velké Británii a Austrálii. Aplikace News je však lákavá a věřím, že spousta uživatelů by si jí rádo vyzkoušelo. Nabízí totiž čtečku nejnovějších článků od registrovaných magazínů jako je například 9to5mac, The New York Times, CNN a mnoha dalších.

Pokud jste si už iOS 9 stihli dnes nebo včera nainstalovat a rádi byste nejnovější aplikaci News vyzkoušeli, pak pro vás máme jedinečný návod, jak toho docílit i v České republice nebo na Slovensku, kde není News prozatím dostupná. Stačí postupovat podle níže uvedeného návodu.

1. Jděte do Nastavení
2. Zvolte Obecné
3. Sjeďte dolů a zvolte Jazyk a oblast
4. Klikněte na Region
5.
Vyhledejte Spojené státy a zvolte je
6. Nyní restartujte svůj iPhone

News region

Po restartu iPhonu budete vyzváni k zadání hesla k iCloudu a poté k navolení několika dalších nastavení. Po chvilce se ale dostanete na domovskou obrazovku, kde na vás bude vesele čekat aplikace News. Stačí si zpočátku navolit několik stránek, které chcete sledovat a pak už můžete aplikací vesele brouzdat a číst články.

Povšimněte si, že rozhraní aplikace je celé v češtině, což by mohlo naznačovat, že ji Apple chystá i pro nás. Na druhou stranu můžeme ale předpokládat, že aplikace využívá jen nějakou knihovnu společnou s ostatními aplikacemi, odkud bere české názvy.

News čeština

Apple News

Dnes nejčtenější

.