Zavřít reklamu

iPhone-6s-keynote icon
Apple práve teraz opäť po niekoľkých mesiacoch od WWDC usporadúva svoju každoročnú keynote, od ktorej sa očakáva, že bude niečím iná ako tie, ktoré sa každoročne konajú práve v tomto termíne. S určitosťou sa na nej dočkáme príchodu nového iPhone 6S, ktorý bude hlavným ťahákom dnešnej keynote. Ďalej by sme sa podľa špekulácií mali konečne dočkať novej AppleTV a možno aj iPadu Pro.  Avšak ako to už býva zvykom, aj dnešnú konferenciu otvára CEO Apple Tim Cook, ktorý nám na úvod hovorí zopár čísel, ktoré sa týkajú celej jeho spoločnosti. Máme sa tak možnosť dozvedieť to, ako sa Applu v poslednom období darilo. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čím sa nám Tim pochválil.

Tim Cook Apple September Event

Po príchode na pódium na Tima čakal obrovský potlesk. Ako vždy začína slovami „Good morning“. Nechal sa počuť, že je veľmi rád, že po celom svete túto keynote sleduje veľmi veľa ľudí. Začíname s Apple Watch. Začali sa predávať už pred pár mesiacmi a podľa Tima zmenili život ľudí. Používatelia milujú používanie notifikácií, možnosť platenia cez Apple Pay a všetky možnosti, ktoré Apple Watch ponúkajú. So svojimi hodinkami od Apple je podľa prieskumov spokojných až 97 % používateľov.

IMG_1780

Ďalší krok je iPad. Podľa Tima iPad zmenil spôsob akým sa učíme a akým vytvárame veci či pracujeme. Práve preto sa Apple rozhodol posunúť iPad na úplne novú úroveň. Predstavil nový iPad Pro. Podľa Philla je iPad kúsok dotykového skla, s ktorým sa dajú robiť veľké veci. iPadu Pro, ktorý práve Apple predstavil samozrejme nechýba obrovský výkon, ktorý sa dá porovnať s desktopmi. Zaujímavosťou je, že iPad Pro je rýchlejší ako 80% notebookov, ktoré boli predané za posledný rok. Apple sa taktiež pochválil tým, že jeho najväčší iPad s uhlopriečkou 12,9 palca je tenký len 6,9 mm a sú pre neho vyrobené špeciálne klávesnice. Taktiež sme sa mohli dočkať veľmi zaujímavého stylusu pre tento nový iPad. Na konferencii vidíme, že iPad Pro bude mať skutočne rôznorodé využite takmer vo všetkých sférach.

Snímek obrazovky 2015-09-09 v 19.59.40

Ďalšia zastávka počas dnešnej keynote bola AppleTV. Tim sa zameral hlavne na budúcnosť TV. Tú vidí Apple hlavne v aplikáciach. Nová AppleTV prichádza s novým hardvérom a samozrejme aj novým systémom, ktorý zahŕňa aj App Store.  Po novom si tak do AppleTV budete môcť sťahovať aplikácie a napríklad jej ovládač poučívať ako gamepad pri hraní hier. Samotné zariadenie neprináša nový dizajn avšak má kompletne prepracovaný ovládač a dokonale pracuje so Siri. Zaujímavosťou je, že pri novej AppleTV Vám Siri pomôže pri ovládaní a taktiež Vám dokáže zapnúť titulky ak ste niečo neporozumeli. Apple má práve registrovaných 11 miliónov užívateľov, ktorí sú pripravení pre tvorbu aplikácií určených pre AppleTV.

iPhone 6s

Ďalšia zastávka je konečne iPhone. iPhone zaznamenal až 45% nárast predaja celosvetovo a dokonca až 75% nárast predaja v Číne. Apple priniesol hneď niekoľko inovácií do svojho nového iPhone. Je to napríklad hliník série 7000, 3D Touch a mnoho iného čo Vám prinesieme v samostatnom článku.

 

Dnes nejčtenější

.