Zavřít reklamu

Iphone-5s-black - icon
V závislosti na dnešním představení nového iPhonu 6s a 6s Plus zlevnil Apple starší modely iPhonů i v zemích, kde se nový iPhone nezačne prodávat ani v první vlně. Jak už jsme informovali, Apple zlevnil iPhone 6 a 6 Plus, ale přestal prodávat zlatou a 128 GB variantu. Podobného ořezání jsme se dočkali také u 4″ iPhone 5s, kde Apple také snížil cenu, ale vyřadil Gold variantu

Cena iPhone 5s klesla na 14 790 Kč, což rozhodně není málo, ale jedná se o nejlevnější iPhone, který Apple v současnosti nabízí, jelikož ze své nabídky vyřadil iPhone 5c. Vyšší cena je ovšem zapříčiněna oslabenou korunou a před rokem by takto zlevněný iPhone 5s stál okolo 12 000 Kč. Jak už jsem zmínil v úvodu, Apple přestal prodávat zlatou variantu, tudíž ji nyní zakoupíte pouze u resellerů nebo v jiných internetových obchodech. Stejně tak se Apple zbavil nejvyšší 64 GB varianty a to pravděpodobně z toho důvodu, že byla nejméně prodávaná.

Jen pro srovnání v sousedním Německu nyní koupíte iPhone 5s za 499 €, tedy za nějakých 13 500 Kč. Je to sice méně, ale je potřeba myslet na to, pokud si přivezete iPhone z Německa, budete mít na něj v České republice záruku jen jeden rok.

iphone5s-gallery2-2013

Dnes nejčtenější

.