Zavřít reklamu

iPhone 6 vs Galaxy Note 5 icon
Už několikrát jsme se v minulosti ujistili, že iPhone 6 i přes své nízké parametry, dokáže díky špičkové spolupráci hardwaru se softwarem překonat i ty nejlepší telefony s několikanásobně lepšími čísly, co se procesoru, paměti RAM nebo megapixelů fotoaparátu týče. I přesto se ale najde většina, která prostě na nespočetné množství jader a obrovská čísla v kolonkách pamětí RAM nedá dopustit a shazují jablečný telefon, že svou cenou vůbec nedosahují takových parametrů, kterých by podle nich měl.

Je to neustálý boj a je kolikrát těžké těmto lidem něco dokazovat, protože čísla na stojánku u telefonu jsou pro ně vším a znamenají pro ně záruku kvality telefonu. Jenže opak je pravdou. Nejnovější video od DroidModderX ROOT Master ukazuje, že ani ty nejšpičkovější parametry, kterými je osazen nejnovější Galaxy Note 5, který Samsung představil jen přibližně dva týdny zpět, nedokáží konkurovat odladěnosti iOS.

Na videu výše můžete vidět již obvyklý test, kdy se spouští ty nejčastější aplikace a měří se, který telefon vše zvládne rychleji. Po celém boji vyhrává poměrně s přehledem iPhone 6. Každý nyní může namítnout, že test lze udělat vždy tak, aby vyhrál jeden z telefonů, stačí vybrat ty správné aplikace. Důležité je však podotknout, že droidmodderx je web zaměřující se na Android a telefony s Androidem, tudíž by se spíše očekávalo, že vyhraje Galaxy Note 5. Co však musíme uznat je rozlišení displeje, které hraje v rychlosti velkou roli. Galaxy Note 5 totiž nabízí 2560 x 1140, zatímco iPhone 6 nabízí displej s rozlišením 1334 x 750. Nutno ale také ještě podotknout, že Galaxy Note 5 disponuje, a teď se podržte, dvěma čtyřjádrovými procesory, přičemž první o taktu 1,5 GHz a druhý 2,1 GHz a k tomu ještě 4 GB RAM paměti. Takový iPhone 6 pak disponuje jedním jediným dvoujádrovým procesorem o taktu 1,4 GHz a 1 GB RAM.

iPhone 6 vs Galaxy Note 5

Dnes nejčtenější

.