Zavřít reklamu

iphone6silicone3_iconMajitelé iPhonů se dají jednoduše rozdělit na dvě poloviny. Jedna polovina, která své iPhony nenavléká do mnohdy nevzhledných krytů a na polovinu druhou, která se více bojí o svůj telefon a ihned po koupi běží ke stojanu s kryty, aby si vybrali minimálně tři „oblečky“ pro svůj iPhone. Dnešní „TOP 5“ bude spíše pro tu druhou část majitelů, ale může být i dobrý podnět pro první část iPhonistů, aby se rozhodli více chránit svůj iPhone. Osobně se řadím spíše do druhé zmiňované skupiny, i když se mi moc líbí design většiny iPhonů, i tak se ale celkem bojím nečekaných pádů. Například takový náraz hliníkových zad mého iPhonu 5S na dlaždice nebo venku na chodník nemusí být vůbec příjemný. Pokud tedy, podobně jako já, preferujete kryt na iPhonech a chtěli byste si koupit nový, tak doufám, že si v našem výběru najdete svého favorita.

Tech 21 Classic Check
Pod tímto krkolomným názvem se skrývá velice praktický a neobyčejně vypadající kryt. Pro ujasnění, Tech 21 je společnost, která tento kryt jménem Classic Check vyrábí. Kryt je tenký a váš iPhone po něm ani moc neztloustne. Snadno se dostanete ke všem postranním tlačítkům i ke všem konektorům. Pokud opravdu trváte na tom, aby design vašeho telefonu zůstal neposkvrněn nějakým laciným krytem, tak rozhodně sáhněte pro Classic Check Case, protože váš telefon dokáže ochránit a to bez nějakého výrazného nárůstu objemu.

  • Obal Classic Check si můžete koupit přímo zde za 30 dolarů
maxresdefault

Shumuri Slim Extra
Již název nám napovídá, že kryt nabídne neskutečně tenké tělo a nijak extra tak nezmění design iPhonu. V číslech má kryt Shumuri tloušťku 0,35 mm. Snaží se tak akorát přesahovat výčnělek v podobě kamery, která u iPhonu 6 a 6 Plus přesahuje tloušťku těla. Shumuri nabízí velkou škálu barev. Nemusíte se bát ani o to, že by nebylo vidět vaše logo Apple, protože si na oficiálních stránkách výrobce můžete vybrat, jestli chcete kryt který zakryje logo nebo kryt, který je průhlednější a logo je tak viditelné. Nikde na oficiálních stránkách jsem si nevšiml, že by zmiňovali z jakého materiálu jsou kryty zhotoveny, ale přesto si myslím, že jde o plast s matnou úpravou. Kryty Shumuri Slim Extra se prodávají i pro iPhone 6 Plus.

Shumuri_case_icon

Kožený a silikonový kryt Apple
Těm z vás, kterým to uniklo, tak skutečně, Apple vyrábí vlastní kryty na iPhony a dokonce i na iPady, které pojmenoval Smartcase a Smartcover, mimochodem, Smartcase osobně používám a nemůžu si ho vynachválit, ale o tom až jindy. Vlastní zkušenost s Apple kryty na iPhony mám jenom s koženou verzí a musím říct, že je vcelku dobrá, bohužel se trochu barví, třeba o džíny nebo prachem zčerná, zkrátka se na ní více podepíše čas, než na silikonové verzi. Nepotěší ani vcelku nadsazená cena, která činí pro silikonovou verzi bez koruny tisíc korun, což mi, nezlobte se na mě, přijde nadsazené, ale na vyšší cenovky u Apple produktů jsme si již stačili zvyknout. Pokud se jedná o cenu kožené verze, tak budete muset do peněženky sáhnout ještě pro další tři stovky. Za tu cenu ale dostanete prémiovou kvalitu a za tu se hold sluší zaplatit.

maxresdefault

TwelveSouth SurfacePad
SurfacePad od TwelveSouth se mi z celého výběru líbí nejvíce a věřím, že mnohým z vás také. Jedná se o vcelku klasický flipový kryt, který má uvnitř dvě místa pro kartu klasického formátu, tedy například platební kartu a Opencard. Kryt je kožený a má pokročilou ochranu proti škrábancům. Na výběr je z černé, hnědé, šedo-bílé a červené  varianty. Zřejmě vás překvapí, že SurfacePad není v našem TOP 5 nejdražší. Kryt působí už na dálku příjemným a prémiovým dojmem a designem, který se neokouká. Užitečná může být i funkce stojánku, jako například u krytů pro iPady. Rozhodně potěší, že kryt se prodává i ve verzi pro iPhony 4, 4S, 5, 5C a 5S a pochopitelně i pro 6 Plus.

SP_iPhone_Gallery_9_icon

Flipový kryt Celly Wally
Posledním v našem výběru je flipový obal Celly Wally, který zaujme především cenou. Může se ale pochlubit i designem, protože kryt je zhotoven z průmyslové umělé kůže, tzv. koženky, která je na první ohledání velice příjemná a působí i lepším dojmem než levný plast. Uvnitř nalezneme rámeček, do kterého se telefon zacvakne a můžeme jít. Ano, instalace je velice jednoduchá. Obal od Celly může fungovat i jako stojánek a podobně jako SurfacePad má místo pro karty a dokonce místo pro nějakou tu hotovost nebo nějaké poznámky z notesu. Celly Welly zkrátka působí velice všestranně a díky zpracování i pěkným dojmem. Výrobce nás nabádá abychom nechali peněženky doma, protože všechny důležité věci si budeme moci „nastěhovat“ hned vedle našeho iPhonu. Kryt se prodává i pro iPhony 5 a 5S. Sám ale musím uznat, i když se mi kryt líbí, že se jedná spíše o elegantní záležitost a ochranu splní ze všech zmiňovaných nejhůře.

Celly_wally_icon

Dnes nejčtenější

.