Zavřít reklamu

steve-jobs-emoji-portrait-610x610
Apple smajlíci, které najdete na Macu, iPadu, ale hlavně na iPhonu jsou jedny z nejoblíbenějších vůbec. U mladých se bez nich neobejde žádná věta a kolikrát na konci nenajdete jen jeden, ale hned celou řada vytlemených žlutých (teď už i černých) tvářiček. Jenže emotikony nemusí sloužit jen k lepšímu vyjadřování pocitů, nálady nebo jakési textové intonace, ale klidně i k netradičnímu stylu umění.

Web vývojáře pro server The New York Times, Eric Andrew Lewis, vytvořil naprosto jednoduchý, ale zajímavý nástroj, který využívá speciální algoritmus k tomu, aby jakoukoli fotografii převedl na mozaiku poskládanou z Apple emotikonů. Na jeden obrázek jsou použity tisíce až miliony emotikonů a vytvoření mozaiky trvá v závislosti na tom, jak je obrázek velký a složitý, ale většinou jde jen o několik vteřin.

Příklady vytvořených emoji mozaiek ze známých obrázků můžete vidět o kousek níže. Vídíte, že emotikony jsou vybrány a seskládány celkem pečlivě, takže je poznat, co ve výsledku chtějí zobrazit. Pokud si také chcete vytvořit podobný obrázek z jakéhokoli svého obrázku, stačí postupovat podle návodu níže.

1. Navštivte stránku Emoji Mosaic přímo zde
2. Klikněte na Vybrat soubor
3. Označte v otevřeném okně soubor a klikněte na dole Vybrat
4. Nahoře nebo dole se vám objeví tlačítko Save as image, na to klikněte
5. Nyní klikněte na obrázek pravým tlačítkem a zvolte Uložit obrázek jako…
6. Musíte ho nějak pojmenovat, nenechávejte původní název „Unknown“ jinak vám nepůjde otevřít
7. Zvolte si složku, kam ho chcete uložit a klikně na Uložit

Emoji Roman

Níže se pak můžete podívat na několik ukázek.

retro-apple-logo-from-emoji-610x456
finder-icon-from-emoji-wow-610x572
emoji-mona-lisa

Steve Jobs emoji

*zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.