Zavřít reklamu

Dr. Dre Compton a SoundtrackDr. Dre tento rok prekvapil hneď niekoľkokrát. No tým najväčším prekvapením bolo, že po 16 rokoch čakania vydal svoj tretí album. Prečo to bolo prekvapenie? Hlavne preto, lebo jeho čerstvo vydaný album Compton: A Soundtrack, má veľmi málo spoločného s pôvodne pripravovaným albumom Detox a ako sa zdá, tak ten už nikdy neuvidíme, pretože podľa rapperových slov nebol dostatočne dobrý. A tak sme namiesto toho uvideli album, na ktorom sa síce stretneme s Eminemom, ale nejedná sa o track I Need a Doctor. Každopádne, za 16 rokov čakania dokázal Dre okolo svojho tretieho albumu vybudovať tak veľký hype, že po jeho vydaní sa okamžite dostal na prvé miesta.

Vyšiel sotva pred dvoma týždňami, no už počas prvého víkendu Apple zaznamenal 25 miliónov prehraní a viac ako 500 000 zakúpení v obchode iTunes Store. Samotný album získava od ľudí zmiešané reakcie – zatiaľ čo jedni nedajú na nový album dopustiť, iný sa pýtajú sami seba, či zrovna toto mal byť ten najlepší rapový album na svete. Reakcie sú teda rôznorodé, ale aj nás v redakcii celkom zamrzelo, že Dre sa rozhodol doslova zahodiť 16 rokov práce. Ako sám vyhlásil pred pár mesiacmi, album sa rozhodol definitívne zrušiť a tak máme k dispozícii len materiály ako je tracklist a aj nejaké tie predčasne vydané pesničky (pozn. u niektorých sa dokonca vraví, že Dre posunul beaty rapperom, s ktorými na nich spolupracoval a nechal ich, aby skladby vydali pod svojim menom). Na druhú stranu ale musíme dať Dremu za pravdu – na albume pracoval od roku 1999. Je rok 2015 a všetci vieme, ako veľmi sa svet zmenil za tie roky. Platí to aj o hudbe, kde sú teraz iné trendy a 50-ročný Andre Young, podnikateľ a multimiliardár, má dnes iné starosti a záujmy ako 35-ročný Dr. Dre.

Najnovší album, Compton: A Soundtrack, je soundtrackom k filmu Straight Outta Compton, ktorý mal americkú premiéru v piatok.

Dr

*Zdroj: New York Times

Dnes nejčtenější

.