Zavřít reklamu

iPad Air 2 & iPad mini 3O tohtoročných iPadoch sme nepočuli prakticky nič a prakticky až doteraz bolo záhadou, či Apple vôbec plánuje tento rok predstaviť nové tablety alebo nie. Ale systém OS X El Capitan v sebe ukrýva zmienky o tom, že na jeseň/podzim sa určite dočkáme minimálne nového iPadu mini 4, ktorý prinesie kopu vylepšení oproti dnešným modelom a okrem výkonnejšieho hardvéru a nového dizajnu ponúkne aj nové funkcie. A jednou z nich bude podľa všetkého split-screen multitasking, ktorý bol pôvodne oznámený ako exkluzívna funkcia pre iPad Air 2, ktorý bol najvýkonnejším iOS zariadením v súčasnosti.

Zdá sa ale, že iPad mini 4 vďaka výkonnejšiemu hardvéru zvládne zobrazovať dve aplikácie naraz v režime 50/50, čo môže znamenať, že nový tablet ponúkne procesor A8X alebo novší. Otázkou však je, ako budú takéto aplikácie vyzerať, keďže obrazovka iPadu je predsa len trochu malá a človek si pri pohľade na ňu vie predstaviť len niečo ako dva iPhony 6 Plus vedľa seba – teda multitasking pre iPad mini 4 by musel vyzerať o niečo inakšie než na veľkom iPade, aby boli určité aplikácie použiteľné.

A ako sa podarilo odhaliť, že iPad mini 4 môže podporovať split-screen multitasking? Za objav môžeme ďakovať opäť vývojárovi Hamzovi Soodovi, ktorý pravidelne odhaľuje v beta verziách iOS a OS X informácie, ktoré sa ešte nemali dostať na povrch. Takto v minulosti odhalil napríklad Touch ID pre iPhone 5s alebo minulý rok potvrdil existenciu dvoch rôznych rozlíšení u iPhone 6 a 6 Plus. Tentoraz sa mu podarilo informáciu nájsť vďaka jedinému súboru v Safari 9 pre OS X El Capitan. Rovnako tak je možné si pozrieť split-screen multitasking pre iPad mini v nástroji, ktorý umožňuje vývojárom simulovať, ako vyzerá aplikácia na rôznych obrazovkách. V programe sa z pochopiteľných dôvodov označuje iPad mini 3, ten však multitasking nepodporuje vzhľadom k nedostatočnému výkonu.

iPad mini multitasking

iPad mini multitasking

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.