Zavřít reklamu

iPhone 6s Force TouchTechnológia Force Touch sa dostala už do hodiniek a aj do MacBookov a podľa všetkého ju uvidíme aj v ďalšom iPhone. Dokonca by ňou mali disponovať oba modely, teda iPhone 6s a aj iPhone 6s Plus, pričom u oboch bolo využitie Force Touch neznáme. Až doteraz, keďže zdroje pre 9to5mac odhalili čo-to ohľadom technológie, ktorá definuje budúcnosť iPhonu tak ako ju definovalo Touch ID. Verzia pre iOS je v súčasnosti známa ako Orb a má úplne iný účel než na Apple Watch.

Zatiaľ čo u Apple Watch slúži ako možnosť zobraziť dodatočné funkcie, ktoré sa nezmestili na základnú obrazovke, na iPhone bude využitie úplne iné. Namiesto toho, aby ste vyvolali nové funkcie, si tu silnejším zmačknutím urýchlite prácu s mobilom a silnejšie stlačenie vás môže zbaviť nutnosti prehrabávať sa ponukou. Už teraz sú vo vývoji skratky pre viaceré aplikácie. Napríklad v aplikácii Maps to umožní okamžite spustiť GPS navigáciu k bodu záujmu. Dôjde teda k preskočeniu dvoch krokov.

V aplikácii Music pre zmenu po silnejšom stlačení nejakej skladby dôjde k jej pridaniu do playlistu alebo sa uloží do zariadenia pre offline počúvanie. Force Touch teda umožní rýchlejšie pracovať s dvoma najpoužívanejšími funkciami, ktorú ponúka nová aplikácia Apple Music. Napokon, Apple experimentuje s možnosťou zrýchlenia prístupu k niektorým funkciám v aplikáciách. Napríklad po stlačení aplikácie Telefón dôjde k okamžitému vyvolaniu odkazovača alebo po stlačení ikony u News sa okamžite spustí sekcia Obľúbené alebo Pre Vás.

force-touch-642x347

Napokon sa stretneme aj s niektorými gestami z MacBooku. Medzi ne bude patriť možnosť zobraziť náhľad webovej stránky v Safari a taktiež budete môcť vyvolať slovník, ktorý môžete veľmi dobre poznať z OS X – po stlačení nejakého slova sa zobrazí jeho definícia. Po hrubom stlačení adresy alebo kontaktu dôjde buď k zobrazeniu adresy na mape alebo k zobrazeniu karty s kontaktom.

Ďalšou exkluzívnou funkciou iPhone 6s ma(lo) byť nahrávanie 4K videa. Takúto možnosť už niektoré konkurenčné telefóny ponúkajú, jedná sa však o klipy, ktoré zhltnú veľmi veľa miesta a preto je možné, že funkcia sa nakoniec v telefóne ani neobjaví. Apple sa s myšlienkou pohrával začiatkom roku, ale spoločnosť sa takto pohráva s mnohými nápadmi, ktoré neuvidia svetlo sveta alebo ho uvidia neskôr. Čo ale môžeme jednoznačne čakať, je prítomnosť rýchlejšieho procesoru A9 v kombinácii s 2GB RAM, rýchlejšou LTE anténou a zredukovaným počtom čipov, čo sa odrazí aj na zlepšenej výdrži batérie. Prekvapením nakoniec je, že Force Touch budú môcť využívať aj vývojári v aplikáciách tretích strán a rovnako tak sa technológia dostane aj do iPadu Pro (J98 a J99), kde bude funkcia spolupracovať so stylusom.

Force-Touch-780x377
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.