Zavřít reklamu

intel_logoMac Pro je najvýkonnejším zo všetkých Macov a tak je jasné, že ho Apple nemusí aktualizovať každý rok. Zdá sa ale, že už túto jeseň nám Apple predstaví nový model počítača, ktorý v roku 2013 prešiel tou najdramatickejšou zmenou vo svojej histórii. Od novej aktualizácie však zrejme netreba čakať priveľa, no predsa len môže byť obohatená o porty USB-C a o podporu rozhrania Thunderbolt 3. Samozrejmosťou bude potom vynovený hardvér, čo zahŕňa nielen nové grafické karty, ale aj nové procesory. A práve tie dnes Intel predstavil.

Spoločnosť dnes predstavila novú sériu procesorov Intel Xeon postavených na architektúre Skylake, ktorou budú disponovať aj procesory v ďalších budúcich Macoch. Nová generácia Xeon však prináša obrovský míľnik do histórie hi-end pracovných procesorov, keďže Intel Xeon môže byť prvýkrát v histórii použitý aj v notebookoch a tým pádom aj v MacBooku Pro. Umožňujú to najmä kvôli tomu, že nové Skylake Xeon procesory ponúkajú perfektnú bilanciu medzi výkonom a mobilitou. Čo to ale znamená, to teraz nikto okrem Intelu presne nevie, keďže spoločnosť vôbec nespomína, akú spotrebu a výkon tieto nové procesory ponúkajú.

Tým pádom je celkom otázne, či sa Xeon E3-1500M v5 dostane do 15″ MacBooku Pro, vzhľadom k jeho rozmerom a potrebe zachovať vysokú výdrž batérie. Oveľa zaujímavejšie však znie alternatíva, že by sa na trh vrátil 17″ MacBook Pro, ktorý bol veľmi obľúbený a ešte aj dnes po ňom túži množstvo power userov, ktorí chcú väčší displej a 13″ MacBook pre nich nie je zrovna to najvhodnejšie riešenie. Tiež je možnosť, že procesory budú použité v budúcom iMacu s Retina displejom.

Samozrejmosťou u nového procesoru Intel Xeon je podpora Thunderbolt 3, teda rozhrania, ktoré využíva port USB-C, ale je schopný z neho vymačkať absolútne maximum, keďže je niekoľkonásobne rýchlejší, ako káble USB-C.

Retina MacBook Pro

via 9to5mac

Dnes nejčtenější

.