Zavřít reklamu

Autodesk logoAutodesk, spoločnosť, ktorá stojí za množstvom nástrojov pre prácu s 3D grafikou ako je napríklad AutoCAD alebo 3DS Max, práve predstavila svoj nový herný engine Stingray, ktorý je určený najmä pre indie štúdia, teda pre nezávislých vývojárov. Nový engine sa vyznačuje najmä skutočnosťou, že narozdiel od sady GameWare je určený pre nezávislých vývojárov a je veľmi jednoduchý, takže sa môže stať ďalším obľúbeným nástrojom po boku obľúbených enginov Unity a Source. Samotný engine Stingray je postavený na základe staršieho enginu Bitsquid, ktorý bol odkúpený Autodeskom minulý rok.

Líši sa však vyššie spomínaným prostredím, ktoré je tu oveľa intuitívnejšie a kompletne prerobené. Ale zas netreba sa báť, že by vývojári stratili funkcie a dočkali sa podobného fiaska ako keď sa Apple musel ospravedlniť za Final Cut Pro X. Práve preto je Stingray viacmenej sadou profesionálnych nástrojov s profesionálnymi funkciami a ako bonus, vývojári s jeho pomocou môžu lepšie vyvíjať hry pre mobily a testovať ich. V súvislosti s tým podporuje real-time rendering pre jednotlivé platformy, takže vývojár vidí vykonané zmeny okamžite na všetkých zariadeniach, či už je to iPhone alebo Mac.

To zároveň znamená, že Stingray umožní vývojárom lepšie optimalizovať hry a taktiež umožní zrýchliť ich vývoj, keďže nebude treba čakať na vyrenderovanie, implementovanie do kódu, skompilovať ho do aplikácie a tú buď emulovať alebo nainštalovať ju do telefónu, aby ju zase po 10 sekundách odinštaloval pretože mu aplikácia spadne už pri načítavaní scény. No a nakoniec, pretože Autodesk stojí za profesionálnymi 3D programami, Stingray je prepojený aj s 3DS Maxom a Mayou, ako aj s ďalšími nástrojmi, s pomocou ktorých si môžete vytvoriť buď svoju vlastnú hru alebo si vytvoríte render tak ako to robí Martin Hajek alebo si jednoducho prerobíte polovicu mapy v GTA-čku ako to robím napríklad ja. Engine Stingray bude, narozdiel od 3DS Maxu, predplatný a bude stáť 30 dolárov mesačne. Vychádza 19. augusta/srpna.

stingray

Dnes nejčtenější

.