Zavřít reklamu

iPhone 6 a iPhone 6 Plus ikona
Pekingská policie zavřela obrovskou továrnu vyrábějící padělané iPhony, která se nacházela přimo v srdci Pekingu. V továrně se stihlo vyrobit 41 000 padělaných iPhonů a některé z nich byly dokonce dodávané do Spojených států, kde se prodávaly jako pravé iPhony. Hodnota padělaných iPhonů činila přibližně 19 milionů dolarů (462 milionů korun).

Policie při razii zatkla celkem 9 podezřelých, kteří pracovali přímo v provozu. Z devíti zmíněných zatkla také 42letého může a jeho 40letou ženu, o kterých si policie myslí, že byli vlastníci továrny a vydávali jí jako továrnu na výrobu gadgetů. Podle informací dvojice zaměstnávala stovky pracovníků, kteří obsluhovali šest montážních linek.

Informace o zásahu vypluly na povrch až dnes, ale akce se konala už 14. května tohoto roku. Policie při razii zabavila 1400 padělaných smartphonů a velké množství příslušenství, které se v továrně nacházelo. Podle záznamů pak zjistila, kolik přesně továrna falešných iPhonů vyrobila, a že s výrobou začala teprve v lednu tohoto roku.

iPhone 6

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.