Zavřít reklamu

Ivy Google iconGoogle potichu představil zcela novou iOS aplikaci s názvem Ivy, kterou společnost popsala jako experimentální kalkulátor velkých čísel. Ivy nabízí zcela jednoduché rozhraní, které nápadně připomíná vzhled poznámek v iOS. Popis aplikace uvádí, že dokáže počítat s čísly s plovoucí desetinnou čárkou, velké logaritmy nebo třeba goniometrické funkce.

Google dále uvádí, že aplikace používá „přesnou racionální aritmetiku, takže výpočty zvládá s libovolnou přesností.“ Hodnoty mohou být zadány jako celá či racionální čísla nebo s čísla s desetinnou čárkou a proto dokáže pracovat téměř s jakýmikoli čísly.

Zdá se, že kaluklátor Ivy byl vyvinut v rámci „The Go“ projektu, který se na vzniku společně s Googlem podíleli. Aplikace byla pravděpodobně používána jako jakýsi společný nástroj. Jako prodejce aplikace jsou totiž uvedení „The Go“ autoři. Nyní se ale autoři rozhodli uvolnit aplikaci i pro běžné iOS uživatele skrze Google účet. Navíc uživatelé na Twitteru zjistili, že kalulátor je naspaný ve speciálním Ivy programovacím jazyce projektu „The Go“ Aplikace je zcela zdarma pro iPhone a iPad a může se hodit každému studentovi, ale i běžnému uživateli.

ivy-google-calculator-02

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.