Zavřít reklamu

watchOS 2 iconApple vydal operačný systém watchOS 2 beta už minulý mesiac a za ten čas si ju stihlo nainštalovať niekoľko ľudí, ktorí chceli otestovať nové funkcie, ale zaplatili za to pomerne krutú daň. Tým, že sa jedná o beta softvér a Apple upozorňuje, že takýto softvér je určený len pre vývojárov, treba uňho počítať s problémami so stabilitou, sekaním a všetkým možným. Najhoršie na tom celom však je zrejme skutočnosť, že testeri nemajú žiaden spôsob ako downgradovať watchOS 2 na stabilný a široko dostupný Watch OS 1.0.1.

Spoločnosť preto vydala dokument, v ktorom potvrdzuje, že watchOS nie je možné downgradovať bez pomoci technickej podpory Applu. Dokument je z pochopiteľných dôvodov dostupný len pre vývojárov, keďže to je cieľová skupina beta softvéru. Spoločnosť upozorňuje, že downgrade je možné vykonať len s pomocou Apple Support, čiže s pomocou AppleCare. Downgrade nie je možné vykonať ani u autorizovaných predajcov ani v kamenných obchodoch Apple Retail Store.

Downgrade funguje na princípe, že svoje hodinky pošlete do Applu a on vám sám nainštaluje nižšiu verziu systému. Podobný proces platí aj v prípade, že sa Apple Watch reštartujú a skončia v Recovery Mode. Spoločnosť vám je schopná poslať hodinky do 3 pracovných dní. Taktiež upozorňuje, že zariadenie, ktoré ste poslali do Applu, bude zároveň to zariadenie, ktoré vám vráti, čiže podpora tu nefunguje na princípe, že vám vymenia kus za kus. Nateraz je služba dostupná len v krajinách, kde sú hodinky predávané, čo znamená, že sa jedná o USA, Veľkú Britániu, Austráliu, Kanadu, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Španielsko a Švajčiarsko.

Apple-WatchOS-2

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.