Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus - iconTo, že má Apple veľké ambície, nie je žiadnou novinkou ale to, že sa rozhodol objednať od partnerských firiem približne 85 až 90 miliónov kusov novej generácie iPhonov, všetkých s Force Touch, to vážne prekvapilo. Týmto krokom sa snažia predísť problémom s nedostatkom kusov počas samotného začiatku predaja novej generácie iPhonov, ale aj počas vianočnej nákupnej sezóny. Ak budú čísla The Wall Street Journal správne, tak by mohol byť očakávaný nárast tržieb Applu rok čo rok vyšší o viac ako 10 percent. Pri minuloročných modeloch, teda iPhone 6 a iPhone 6 Plus, bolo objednaných niečo medzi 70 až 80 miliónmi kusov pre rok 2014.

Ako už poznamenali vo februári/únoru viaceré spoločnosti a aj servery vrátane svetoznámeho AppleInsideru, najbližšia generácia iPhonu bude obsahovať Force Touch. Taktiež sa očakáva, že telefóny prídu aj v iných farebných prevedeniach. Veľkosť displeja sa pravdepodobne nezmení a znamená to, že Apple naďalej ostane pri 4.7″ displeji u menšieho modelu a 5.5″ displeji u modelu Plus. Je takmer vylúčené, že na telefóne nájdeme duálnu kameru, avšak model prinesie očakávaný A9 procesor a vyššiu pamäť RAM. Kódové označenie pre 4.7″ model je „N71“ a „N66“ pre 5.5-palcový model.

Apple vraj uvažuje nad pridaním spoločnosti Wistron do svojho dodávateľského procesu. Dvojica má za sebou už dlhú históriu a najnovšie by sa mohol opäť pridať k montážnym partnerom Foxconn a Pegatron. Hlavným dôvodom je obrovský dopyt po nových modeloch iPhonu. V konečnom dôsledku je príchod tretieho výrobcu veľmi pravdepodobný.

6s

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.