Zavřít reklamu

iOS 8.4Už jsme si tak nějak zvykli, že se vždy v nové aktualizaci iOS a OS X objeví nějaká novinka, o které se Apple ani náznakem nezmíní. Většinou však takové změny bývají v neprospěch pro uživatele, jako například poslední zpráva o tom, že nejnovější iOS 8.4 odstraňuje Home Sharing, a to kvůli nové službě Apple Music. Odstranění této užitečné funkce však není jediná skrytá novinka v nejnovější verzi iOS. Nově vás totiž iPhone nebo iPad mnohem častěji upozorní, že jste použili neoriginální kabel, který není certifikovaný pro jablečné zařízení.

Tato hláška není úplnou novinkou, ale co jsem zpozoroval, tak nyní se opravdu objeví při použití jakéhokoli necertifikovaného příslušenství. Doposud jsem totiž občas používal necertifikovaný kabel určený pro Android telefon společně s redukcí z micro-USB na Lighning konektor z eBay. Do doby updatu na iOS 8.4  (příbližně půl roku) na mě nikdy nevyskočila žádná hláška o tom, že bych použil necertifikované příslušenství, nyní ale při použití naprosto stejného příslušenství  se už hláška objeví.

Kdyby mě iPhone jen upozornil, ani bych se s vámi o informaci nepodělil, jenže iPhone necertifikované příslušenství najednou odmítal a musel jsem ho opakovaně připojovat a odpojovat, aby ho přijal, jelikož jsem nechtěl uvěřit, že s ním nebude spolupracovat. Asi po šesti pokusech se konečně povedlo a začal se nabíjet. Ohledně připojení k Macu a následném synchronizovaná nemůže být ani řeč, to samozřejmě telefon odmítal.

Apple tak chce určitě zamezit tomu, aby si uživatelé připojovali jen správné příslušenství s ceritifikací a nezničili si svůj jablečný produkt. Težko pak totiž zaměstanci v Apple Storech poznají, jaké příslušenství uživatel použil, když přijde se zničeným produktem. Jenže na druhou stranu originální Apple příslušenství, zejména nabíjecí a synchronizační kabel toho příliš nevydrží a celkem snadno ho zničíte už jenom přenášením v batohu. V takové situaci se vám pak stále dokola nechce utrácet za originál, který stojí poměrně hodně, a tak raději sáhnete po levné náhražce. Mnohdy postačí, ale třeba v případě adaptérů to není zrovna šťastná volba, jelikož mohou váš iPhone nebo iPad celkem snadno zničit.

necertifikované příslušenství iOS 8.4 Hláška po připojení necertifikovaného příslušenství

Dnes nejčtenější

.