Zavřít reklamu

Apple Music BatteryApple spustil službu Apple Music už tento týždeň a niektorí užívatelia sa už stihli sťažovať na to, že majú problém s výdržou batérie počas počúvania hudby od svojich obľúbených interpretov, prípadne pri počúvaní rádia Beats 1. Na tom je niečo pravdy, konieckoncov obe služby sú internetové a komunikácia so vzdialeným serverom má vplyv na výdrž batérie u telefónov iPhone. Čo však znie o niečo horšie je, že niektorí užívatelia sa sťažujú nielen na 3-hodinovú výdrž batérie, ale tiež na prehrievanie telefónu, čo vyvoláva u užívateľov väčšie obavy. Na tom však nie je nič neobvyklého, keďže streamovacie služby fungujú na princípe, že neustále načítavajú obsah a tak vyťažujú procesor. Rovnaký scenár sa totiž môže odohrávať aj pri streamovaní videí na YouTube alebo cez Netflix.

Nová Hudba je teda poriadnym žrútom batérie, o čom som sa presvedčil aj ja sám, k čomu prikladám screenshoty. Preto ak máte podobné problémy, existujú možnosti ako sa ich zbaviť. Odmenou vám za to bude dlhšia životnosť batérie.

Zrejme najhlavnejší krok je počúvať hudbu, ktorú máte uloženú lokálne, priamo vo svojom zariadení. Výhodou Apple Music je, že hudbu, ktorá sa vám páči, si môžete stiahnuť do offline počúvania a môžete ju tak počúvať vždy, aj bez pripojenia k internetu. Stiahnutím hudby z Apple Music do telefónu ušetríte nielen batériu, ale aj mobilné dáta, pokiaľ ste plánovali počúvať hudbu na cestách.

Ďalší krok je vypnúť všetky ostatné aplikácie, ktoré môžu vyťažovať váš telefón. V prvom rade odporúčame vypnúť aplikácie ako je Messenger alebo Facebook, ktoré sú známe vyťažovaním batérie. Ďalší užitočný krok je vypnutie osviežovania aplikácií na pozadí. Je to funkcia, vďaka ktorej budete mať vždy čerstvý obsah v internetových aplikáciách, lenže tým, že aplikácie komunikujú na pozadí, vašej batérii to veľmi neprospieva.

No a nakoniec, pokiaľ ste doma, jednoducho počúvajte hudbu cez svoj Mac, ktorý je prakticky stále pripojený k napájaniu a ak nie, tak má aspoň oveľa objemnejšiu batériu než telefón.

Apple Music Battery drain
Apple Music Battery drain

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.