Zavřít reklamu

razer-nabu_2-580-100
Do souboje o prvenství v závodě nositelných zařízení, tzv. wearables, se zapojila i americká firma Razer. Předesílám, že název nemá nic společného s firmou Motorola. Razer můžeme znát díky výrobě precizního herního příslušenství, především známý je pak headset Kraken. Jenomže vloni na CESu v Las Vegas se Razer vytasil s chytrým fitness náramkem Razer Nabu. Pojdmě se dnes podívat jak vypadá a co může nabídnout.

Razer Nabu má drobounký OLED displej s rozlišením 128×32 pixelů, který bude zřejmě fungovat, jako na Microsoft Band, tedy na ruce bude směřovat k zemi. Zpracován je, celý náramek, z hypo-alergeních materiálů a vypadá vcelku elegantně, zvláště pak v černé a bíle variantě. Jinak se bude prodávat ještě v pro Razer tak typickém zeleném a v oranžovém provedení. Jelikož se náramek nedá nijak utáhnout, bude nabízen ve dvou velikostech, ale nezlobili bychom se ani za třetí variantu, protože ne každému padnou dvě předešlé. Náramek splňuje normu IP54, tudíž je odolný vůči vodě, ale výrobce radí, že dávat ho přímo do vody není dobrý nápad.

nabu-colors-large

Razer Nabu je kompatibilní s oběma hlavními platformami, tj. AndroidiOS. Podle výrobců se chystá i aplikace pro Windows Phone. Displej, o kterém jsem se zmiňoval, vás bude informovat o příchozích notifikacích z telefonu. S tím souvisí i vibrační motorek, díky kterému se dozvíte o příchozí notifikaci, bez kontroly displeje. Jedná se o fitness náramek, takže nechybí klasický monitoring spánku, počítání ušlé vzdálenosti a spálených kalorií. To vše si klidně převedete do Apple Health, čímž si vše usnadníte. Výdrž náramku nijak nevybočuje z řady a nabídne 5 až 7 denní výdrž, v závislosti na intenzitu používání. Doba nabíjení se pak udává na 30 minut. Avizovaná cena 49 dolarů je více než příznivá, bohužel, po novinářských prototypech se už k dalším kusům nedostaneme, nezbývá nám než tedy doufat, že Razer výrobu dodělá do zdárného konce. Jedná se totiž o velice sympatické zařízení, které vypadá velice zajímavě na papíře a ještě zajímavěji na renderech, ale na živo si ho zatím bohužel neužijeme.

razer-nabu-e3-1
home_band

Dnes nejčtenější

.